Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Conferinţa Naţională de Neurofiziologie Clinică

Viața Medicală
Dr. Bogdan FLOREA vineri, 13 noiembrie 2009

Recent, la Bucureşti, s-a desfăşurat Conferinţa Naţională de Neurofiziologie Clinică, beneficiind şi de participarea a 10 lectori internaţionali. Evenimentul a fost organizat de Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostică din România (ASNER) în parteneriat cu universităţile de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi şi cu sprijinul direct al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi al Societăţii de Neurologie din România (SNR), constituindu-se astfel într-o platformă care a îmbinat cercetarea de laborator cu experienţa clinică. Federaţia Internaţională de Neurofiziologie Clinică (IFCN) a fost reprezentată la nivel înalt, dl prof. dr. Reinhard Dengler (Hanovra, Germania), secretarul IFCN, fiind delegat să participe la Conferinţa Naţională de la Bucureşti. (...)

Cu peste 120 de participanţi, reuniunea a avut o primă zi de prezentări teoretice – comunicări ştiinţifice, protocoale de investigaţie, rezultate ale unor studii etc. – şi o a doua de demonstraţii practice, sub formă de ateliere, pe două secţiuni: electroencefalografie şi electromiografie. Programul a cuprins abordarea unor teme de mare interes: substratul celular al comei stimularea cerebrală profundă (Deep Brain Stimulation – DBS) stimularea magnetică transcranian degenerarea şi regenerarea nervilor periferici tulburări ale somnului neuropatii autoimune ischemia cerebrală şi modificările excitabilităţii neuronale EEG computerizată analiza descărcărilor epileptiforme rolul potenţialelor evocate în diagnosticul neurologic. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC