Relaţia dintre consumul de alcool şi rezistenţa la insulină se traduce printr-o curbă în formă de „U“. Rezistenţa la insulină este minimă la subiecţii cu un consum regulat moderat de alcool şi creşte la subiecţii alcoolici şi la cei abstinenţi. Aceste efecte metabolice favorabile asupra sensibilităţii la insulină ale consumului moderat de alcool pot explica reducerea semnificativă a apariţiei diabetului zaharat de tip 2 şi a riscului de complicaţii cardiovasculare, raportată de numeroase studii epidemiologice. Totuşi, consumul de alcool ar putea să crească riscul global de hipoglicemie, atât à jeun cât şi postprandial. (...)
">
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe