Noua carte a profesorului Aurelian Udriștioiu analizează, între altele, utilitatea metodei ELISA în gestionarea LLC.
Noua ediţie a cărţii Current Researches in Clinical Aspects of Laboratory Medicine poate fi considerată un punct de referinţă pentru cei care studiază și aprofundează problemele hematologice și metabolice ale organismului.
Deficitul de vitamina D este descris ca un factor de risc modificabil pentru incidenţa și mortalitatea în multe tipuri de cancer, inclusiv în limfomul Hodgkin.
COVID-19 și SARS-CoV-2 sunt, la ora actuală, pe frontispiciul celor mai importante jurnale medicale. Raportăm un caz de impact al virusului asupra tiroidei, primul publicat în literatura de specialitate din România, până în prezent.
În aceste luni ale anului 2020, atenţia medicilor și a cercetătorilor se îndreaptă spre descoperirea metodelor de înaltă eficienţă pentru identificarea și tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2.
Mecanismele imunologice joacă vreun rol în patogenia bolii Dupuytren? Răspunsul îl aflăm din articolul semnat de conf. dr. Manole Cojocaru.
Uneori asimptomatică, alteori determinând susceptibilitate crescută la infecţii, neutropenia trebuie recunoscută de specialişti şi tratată. Formele, cauzele şi consecinţele acesteia sunt analizate de conf. dr. Manole Cojocaru.
Prezentă la peste o treime din pacienţii cu diabet zaharat, microalbuminuria constituie un marker important pentru evoluţia bolii. Identificarea microalbuminuriei în stadiile precoce ale afectării renale îi ajută pe clinicieni la stabilirea strategiei optime pentru controlul adecvat al diabetului. În sprijinul lor vine articolul semnat de conf. dr. Manole Cojocaru şi dr. Constantin Bălăeţ.
Reacţie de hipersensibilitate de tip I sistemică severă, anafilaxia constituie o urgenţă medicală specifică. Conf. dr. Manole Cojocaru discută despre substanţele care o pot induce, dar şi despre simptomatologia şi diagnosticul (clinic şi imunologic) ale acestei patologii de urgenţă.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe