Newsflash

Prof. dr. Manole COJOCARU


Biologie moleculară și oncohematologie

de Prof. dr. Manole COJOCARU - apr. 5, 2024

Recent a fost editată în limba engleză cartea Isoform p53 Protein’s Major Role in the Pathophysiology of Malignant Hematologic Diseases (Rolul major al proteinei isoformei p53 în patofiziologia hematologică malignă).

Un instrument util de prognostic

de Prof. dr. Manole COJOCARU - iul. 22, 2022

Noua carte a profesorului Aurelian Udriștioiu analizează, între altele, utilitatea metodei ELISA în gestionarea LLC.

Contribuţie românească la medicina universală

de Prof. dr. Manole COJOCARU - nov. 19, 2021

Noua ediţie a cărţii Current Researches in Clinical Aspects of Laboratory Medicine poate fi considerată un punct de referinţă pentru cei care studiază și aprofundează problemele hematologice și metabolice ale organismului.

Rolul vitaminei D în prevenirea cancerului

de Dr. Aurelian UDRIȘTIOIU - dec. 24, 2020

Deficitul de vitamina D este descris ca un factor de risc modificabil pentru incidenţa și mortalitatea în multe tipuri de cancer, inclusiv în limfomul Hodgkin.

Tiroidita virală în contextul COVID-19

de Dr. Dan PEREŢIANU - oct. 2, 2020

COVID-19 și SARS-CoV-2 sunt, la ora actuală, pe frontispiciul celor mai importante jurnale medicale. Raportăm un caz de impact al virusului asupra tiroidei, primul publicat în literatura de specialitate din România, până în prezent.

Metode utilizate în diagnosticul infecţiei cu SARS-CoV-2

de Dr. Aurelian UDRIȘTIOIU - sept. 11, 2020

În aceste luni ale anului 2020, atenţia medicilor și a cercetătorilor se îndreaptă spre descoperirea metodelor de înaltă eficienţă pentru identificarea și tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2.

Manifestări imunologice în boala Dupuytren

de Prof. dr. Manole COJOCARU - mar. 21, 2014

Mecanismele imunologice joacă vreun rol în patogenia bolii Dupuytren? Răspunsul îl aflăm din articolul semnat de conf. dr. Manole Cojocaru.

Leucopenia

de Prof. dr. Manole COJOCARU - apr. 18, 2013

Uneori asimptomatică, alteori determinând susceptibilitate crescută la infecţii, neutropenia trebuie recunoscută de specialişti şi tratată. Formele, cauzele şi consecinţele acesteia sunt analizate de conf. dr. Manole Cojocaru.

Semnificaţia clinică, screeningul şi managementul microalbuminuriei la pacienţi cu diabet zaharat tip 1

de Prof. dr. Manole COJOCARU - ian. 23, 2013

Prezentă la peste o treime din pacienţii cu diabet zaharat, microalbuminuria constituie un marker important pentru evoluţia bolii. Identificarea microalbuminuriei în stadiile precoce ale afectării renale îi ajută pe clinicieni la stabilirea strategiei optime pentru controlul adecvat al diabetului. În sprijinul lor vine articolul semnat de conf. dr. Manole Cojocaru şi dr. Constantin Bălăeţ.

ANAFILAXIA

de Prof. dr. Manole COJOCARU - dec. 19, 2012

Reacţie de hipersensibilitate de tip I sistemică severă, anafilaxia constituie o urgenţă medicală specifică. Conf. dr. Manole Cojocaru discută despre substanţele care o pot induce, dar şi despre simptomatologia şi diagnosticul (clinic şi imunologic) ale acestei patologii de urgenţă.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe