Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ambasadoarele prevenţiei

de Florentina Ionescu - dec. 22 2023
Ambasadoarele prevenţiei

Pe final de an a fost lansată la București o iniţiativă cu un obiectiv cât se poate de ambiţios: crearea unei comunităţi formate din femei preocupate de sănătate și mai ales de prevenţie.

Aproximativ 50 de femei au participat luni, 18 decembrie, la lansarea comunităţii MIA – „Mă Iubesc (de) Azi”. Ingredientele serii au fost: grija de sine, atenţia faţă de corp și emoţii, conștientizarea puterii informaţiei medicale. Doamnele s-au întâlnit la București în prezenţa unui panel format din: psihoterapeutul Diana Lupu; medicul dermatolog Iulia Roșu; medicul Ruxandra Pleșea, specialist Diabet zaharat, Nutriţie și Boli metabolice; medicul ginecolog Roxana Bohîlţea, care este și președinta Societăţii Române de Medicină Preventivă (în ordinea din imaginea de mai jos; cu microfon - Monica Rădulescu). 

Citiți și un interviu cu Monica Rădulescu: Cu informaţii validate medical, pseudoștiinţa poate fi combătută 

Credit fotografii MIA: bogdanchihaia.ro

        Apariţia acestui concept, prin care se dorește promovarea prevenţiei în rândul femeilor, a fost explicată de Magda Popescu Biclineru, cofondator al asociaţiei „Din grijă pentru copii”, o comunitate online de părinţi informaţi: „Gândindu-ne mult la ceea ce înseamnă anul 2023 pentru asociaţie, ne-am dat seama că tot ce am pus noi pe hârtie reprezintă grija faţă de copil. Am zis «De ce să nu facem ceva și pentru mamele din comunitate?». Pentru că ele ne sunt aproape, ne urmăresc, știu că activitatea noastră în zona de sănătate este una intensă și serioasă în ceea ce privește prevenţia în special”. 

Mesaje duse mai departe 

În scurt timp, s-a închegat un prim eveniment care a avut loc în vara lui 2023, dedicat mamelor din comunitate. Iar de aici până la punerea bazelor conceptului MIA a mai fost doar un pas, pentru ca doamnele să afle mai multe despre importanţa prevenţiei. „Am lansat MIA – Mă Iubesc (de) Azi – cu gândul la prevenţie, cu gândul la sănătatea femeii de orice vârstă. Obiectivul nostru este să creăm o comunitate în care fiecare femeie devine o ambasadoare de prevenţie. Astfel, prin acest rol important pe care îl are, duce mai departe mesajele pe care le primește la mama ei, la prietena ei, la verișoara, mătușa, bunica, sora”, au spus Victoria Olteanu, Magda Popescu Biclineru și Monica Rădulescu, fondatoarele conceptului (foto mai jos), pentru Viaţa Medicală. 

Magda Popescu Biclineru, Victoria Olteanu și Monica Rădulescu (în această ordine în foto)

În 2024, la final de februarie, acestea vor organiza un spectacol al discursului medical dedicat sănătăţii femeii. Astfel, în cadrul evenimentului de anul viitor vor avea loc sesiuni de informare, ateliere și întâlniri cu medicii: „Ne vom întâlni și într-un grup de WhatsApp în care împărtășim experienţe și informaţii utile, cum ar fi liste de medici de încredere, clinici unde putem face analize decontate”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe