Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Algoritmul care anticipează bufeurile

de Florentina Ionescu - sept. 29 2023
Algoritmul care anticipează bufeurile

Declanșarea senzaţiei de căldură intensă poate fi anticipată cu ajutorul unui algoritm de învăţare automată (machine learning).

Cercetătorii de la Institutul pentru Știinţe Aplicate din cadrul Universităţii din Massachusetts (UMass) Amherst, împreună cu cei de la Embr Labs, au creat un algoritm de învăţare automată pentru a anticipa bufeurile, înainte ca persoana să le perceapă. Când este combinat cu dispozitivul patentat al companiei Embr Labs, intitulat „Embr Wave”, răcorirea imediată este administrată persoanei care poartă la încheietură un dispozitiv. Astfel este calmată senzaţia de căldură intensă.

Acesta este primul algoritm predictiv din clasa sa. El este rezultatul faptului că învăţarea automată a fost aplicată pe cel mai mare set de date cu biomarkeri digitali cu privire la bufeuri, de până la această dată. Reprezentanţii companiei Embr Labs spun că obiectivul lor este să dezvolte instrumente eficiente pentru femeile la menopauză. Datorită dispozitivului se asigură un proces automat de răcorire. 

Spre deosebire de încercările anterioare, aceasta este o abordare non-farmacologică pentru a combate bufeurile. Generaţia actuală de dispozitive se poartă pe interiorul încheieturii. Aceste aparate mici se încălzesc ori se răcoresc prin simpla atingere a unui buton, pentru a provoca un răspuns în creierul și în corpul utilizatorului. Acest gen de răspuns calmează bufeurile, îmbunătăţește calitatea somnului și atenuează stresul.



https://medicalxpress.com/news/2023-09-machine-learning-algorithm-hot-person.html


Notă autor:

Sursă foto: embrlabs.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe