Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Știri

Laboratorul de Printare 3D din CieH utilizează un software nou

de Florentina Ionescu - mai 17 2023
Laboratorul de Printare 3D din CieH utilizează un software nou

De curând, echipa din Laboratorul de Printare 3D din cadrul CieH al UMF „Carol Davila” a început să utilizeze un software nou.

Software-ul Philips Intellispace este unul dintre cele mai avansate instrumente de vizualizare și planificare din domeniul medical, se arată pe pagina de Facebook a Centrului de Inovație și e-Health (CieH) al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

„Intellispace utilizează algoritmi puternici de inteligență artificială și pentru a analiza imaginile CT și a furniza o reprezentare 3D detaliată a structurilor anatomice. Această caracteristică ne permite să obținem imagini mai clare și mai precise, iar funcția de segmentare automată ne facilitează astfel identificarea și evaluarea corectă a diferitelor regiuni anatomice. Un alt avantaj al soft-ului este reprezentat de faptul că putem realiza extragerea modelelor 3D într-un mod mai precis și mai eficient”, explică echipa Laboratorului de Printare 3D. 

Acest software inovator oferă instrumente avansate de măsurare, analiză și vizualizare, și îmbunătățește semnificativ procesul de planificare a intervențiilor chirurgicale. 

„Continuăm să explorăm și să implementăm tehnologii de ultimă generație pentru a asigura dezvoltarea medicinei viitorului și a ne familiariza cu cele mai bune soluții și tratamente personalizate. Vă așteptăm la Centrul de Inovație și e-Health pentru a implementa Intellispace în proiectele voastre!”, au transmis reprezentanții Laboratorului de Printare 3D. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/CieHUMFCD

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe