Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Algoritm util în titrarea insulinei

de Florentina Ionescu - apr. 14 2023
Algoritm util în titrarea insulinei

Bigfoot Biomedical a achiziţionat recent un algoritm pentru titrarea insulinei, dezvoltat la Universitatea McGill.

image-from-rawpixel-id-1015297-jpeg
Foto: Rawpixel

Dezvoltatorii algoritmului afirmă că l-au creat pentru a observa cât de bine răspund pacienţii insulinodependenţi la o anumită doză de insulină. Pe baza răspunsului organismului, algoritmul oferă o ajustare recomandată a dozei. Algoritmul, de tip „reinforcement learning”, are o trăsătură importantă: devine din ce în ce mai deștept odată cu trecerea timpului.

Un astfel de instrument ar putea sprijini profesioniștii din domeniul sănătăţii să îmbunătăţească managementul diabetului, ajutând pacienţii să determine cât de multă insulină necesită organismul lor și când anume au nevoie de insulină.

Un studiu retrospectiv in-silico (realizat prin simulare pe computer), efectuat la universitatea menţionată, a aplicat algoritmul pe datele utilizatorilor Bigfoot Unity.

Acesta este un produs al companiei Bigfoot Biomedical, ce are scopul de a simplifica monitorizarea continuă a glicemiei (CGM) și datele pe care dispozitivele inteligente pentru CGM le oferă.

Produsul Bigfoot Unity are un capac inteligent al penului (stiloului) de insulină. Acesta obţine datele de la un dispozitiv tip CGM și informează pacientul, spunându-i cu exactitate de cât de multă insulină are nevoie.

Studiul s-a axat pe datele obţinute de la 20 de pacienţi și a evaluat capacitatea algoritmului de a anticipa ajustarea optimă a dozelor de insulină.

Citiți și: Polimer biodegradabil pentru tratamentul AR


Notă autor:

https://www.drugdeliverybusiness.com/bigfoot-biomedical-acquires-insulin-titration-algorithm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe