Autorul trece în revistă evoluţia diagnosticului în cadrul unui sindrom în care s-a pus accentul mai întâi asupra simptomatologiei motorii (sindromul hiperkinetic al deceniului şapte), ca ulterior să fie considerată mai importantă tulburarea de atenţie (deceniul nouă), care este scoasă şi în prezent pe primul plan: Attention Deficit/Hiperkinetic Disturbance (AD/HD). Experienţa clinică şi examinarea datelor de literatură sugerează însă că avem de-a face nu cu un deficit de atenţie, ci cu o atenţie involuntară excesivă, o hiperprosexie. În acest sens, în articol, dl prof. dr. Şt. Milea propune înlocuirea formulării diagnostice: tulburare de deficit de atenţie cu hiperkinezie cu precizarea tulburare de instabilitate a atenţiei cu hiperkinezie. (...) "> AD/HD o formulare diagnostică neadecvată având consecinţe semnificative - Viața Medicală
Newsflash
Ars Medici

AD/HD o formulare diagnostică neadecvată având consecinţe semnificative

de Prof. dr. Şt. MILEA - iun. 25 2010
AD/HD o formulare diagnostică neadecvată având consecinţe semnificative

   Autorul trece în revistă evoluţia diagnosticului în cadrul unui sindrom în care s-a pus accentul mai întâi asupra simptomatologiei motorii (sindromul hiperkinetic al deceniului şapte), ca ulterior să fie considerată mai importantă tulburarea de atenţie (deceniul nouă), care este scoasă şi în prezent pe primul plan: Attention Deficit/Hiperkinetic Disturbance (AD/HD). Experienţa clinică şi examinarea datelor de literatură sugerează însă că avem de-a face nu cu un deficit de atenţie, ci cu o atenţie involuntară excesivă, o hiperprosexie. În acest sens, în articol, dl prof. dr. Şt. Milea propune înlocuirea formulării diagnostice: tulburare de deficit de atenţie cu hiperkinezie cu precizarea tulburare de instabilitate a atenţiei cu hiperkinezie. (...)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe