Newsflash
Știri

A murit chirurgul Vasile Cândea. Mesajul Ministerului Sănătății

de Dorina Novac - ian. 14 2020
A murit chirurgul Vasile Cândea. Mesajul Ministerului Sănătății

A murit Vasile Cândea, cunoscut chirurg român, fost președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară și fost director al Institutului de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu.

Prof. dr. Vasile Cândea s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani și a fost unul dintre cei mai respectați chirurgi din România. 

Medicul a fost autorul a peste 750 de lucrări științifice, comunicate și publicate în reviste de specialitate din țară și de peste hotare sau la congrese, simpozioane naționale sau internaționale.

Ministerul Sănătății a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Prof.dr. Cândea a fost o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârșit, dascăl pentru mai multe generații și medic iubit de pacienții săi, care a salvat mii de vieți. Lasă în urmă o viață de muncă, rodnică și elevată, însuflețită de vocație și pasiune, dedicată cunoașterii științifice. A fost un privilegiu pentru mine să mă număr printre elevii domnului profesor”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în numele instituției.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe