În 27 septembrie a început Congresul Național de Medicină a Stilului de Viață. Evenimentul promite că va da o nouă direcție medicinei românești și că va oferi o nouă abordare a pacientului.
Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață (RSLM), în parteneriat cu Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României, organizează, în zilele de 27, 28 și 29 septembrie, cea de-a doua ediție a Congresului Național de Medicină a Stilului de Viață, cu participare internațională, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.
Evenimentul, intitulat „Boli letale moderne: Abordăm simptomele sau cauzele?”, aduce în fața publicului român medici și specialiști, renumiți în întreaga lume, pentru descoperirile din domeniul medicinei stilului de viață precum: dr. Michael Greger, dr. Caldwell Esselstyn, dr. Dean Ornish, prof. Garry Egger, dr. Michael Klaper, T. Colin Campbell, prof. Labros Sidossis, dr. Rob Lawson, Susan Benigas, dr. Beth Frates, dr. Ifeoma Monye, dr. Scot Stoll, dr. Darren Morton, și Brenda Davis.
În cele trei zile ale congresului, 45 de somități ale medicinei naționale și internaționale vor prezenta publicului informații esențiale despre cum ar fi bine să ne trăim viața pentru a avea o minimă garanție că vom avea parte de o bătrânețe lungă și mai ales sănătoasă.
Specialiștii în medicină care participă ar trebui să știe că acest congres este acreditat de International Board of Lifestyle Medicine cu 10 ore CME, Colegiul Medicilor din România a creditat acest eveniment cu 18 credite EMC, iar Colegiul Farmaciștilor din România a creditat acest eveniment cu 30 credite EFC.
Evenimentul este doar una din inițiativele organizatorilor în domeniul medicinei stilului de viață, în contextul în care, conform unei analize a profilului de țară din 2021, realizată de Comisia Europeană, aproape jumătate din totalul deceselor din România în 2019 pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali, precum consumul de tutun, alimentația nesănătoasă, consumul de alcool și nivelul scăzut de activitate fizică.
În acest context, Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață are în intenție implementarea curriculumului de medicina stilului de viaţă ăn universităţile din România pentru formarea unor cadre medicale bine pregătite și capabile să ofere pacienților abordări bazate pe dovezi științifice pentru prevenirea, reversia și tratamentul afecțiunilor legate de stilul de viață.
Pentru mai multe informații, puteți vizita pagina oficială a evenimentului: lifestylemedicineromania.org/congress-lifestyle-medicine-2023.
Romanian Society of Lifestyle Medicine (RSLM - Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață) este o organizație profesională fondată în 2019 în România, cu misiunea de a aduce Medicina Stilului de Viață (MSV) în prim-planul sistemului de sănătate din țară.
La bază, înființarea RSLM a pornit de la observarea unei creșteri alarmante a afecțiunilor legate de stilul de viață în România și de la nevoia imperativă de a aborda această problemă printr-o abordare inovatoare și diferită.
Foto: din arhiva Viața Medicală
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe