Newsflash
ACTUALITATE Știri

Proiect pentru adolescenți, menit să combată obiceiurile alimentare nesănătoase

de Florentina Ionescu - mar. 11 2025
Proiect pentru adolescenți, menit să combată obiceiurile alimentare nesănătoase

Programul BINE Împreună a fost lansat zilele acestea. Astfel, 200 de elevi vor intra în competiție pentru un stil de viață sănătos și pentru a câștiga un premiu de 20.000 de euro.

Începând cu luna martie, Asociația Zi de BINE lansează BINE Împreună, un proiect destinat adolescenților, menit să combată obiceiurile alimentare nesănătoase și sedentarismul printr-o competiție educativă și interactivă. 

Proiectul reunește 200 de elevi din cinci licee din București. Aceștia vor participa timp de 11 săptămâni la provocări interactive, având șansa de a câștiga un premiu de 20.000 de euro pentru transformarea liceului lor. Proiectul este susținut de partenerii strategici ai asociației. 

Cinci licee bucureștene vor intra în competiție 

Competiția va culmina pe 25 mai 2025, cu Marea Finală, unde echipa câștigătoare va beneficia de sprijinul necesar pentru a aduce o schimbare reală în liceul său. Participanții provin din cinci licee bucureștene, fiecare echipă fiind coordonată de un profesor. 

Unitățile de învățământ implicate în proiect sunt Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul Tehnic Valter Mărăcineanu, Colegiul Național Școala Centrală, Colegiul Național Ion Creangă și Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza. Diversitatea profilurilor acestora va aduce un plus de dinamism și creativitate în cadrul competiției, stimulând schimbul de idei și dezvoltarea unor perspective variate asupra sănătății și bunăstării.

Sub îndrumarea a cinci specialiști de renume, adolescenții vor explora patru direcții esențiale pentru un stil de viață echilibrat: 

  • gătit sănătos – alături de Chef Răzvan Alexandru, 
  • mișcare și sport – sub coordonarea lui Radu Restivan, fondator 321sport, 
  • nutriție echilibrată – cu sfaturi de la dr. Diana Voica, 
  • și educație emoțională – sesiuni susținute de psihologii Marina Ionescu și Alina Pavel.

„Sănătatea mintală și fizică în adolescență reprezintă factori determinanți pentru o viață echilibrată la vârsta adultă. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, adoptarea unor obiceiuri sănătoase încă din adolescență contribuie la prevenirea bolilor și îmbunătățirea calității vieții pe termen lung. Prin intermediul programului BINE Împreună, ne propunem să motivăm adolescenții să facă alegeri conștiente pentru sănătatea lor, oferindu-le în același timp o experiență distractivă și interactivă”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

În cadrul proiectului, elevii vor lua parte la ateliere de nutriție și concursuri culinare de tip Master Chef, unde vor învăța să prepare mese sănătoase și echilibrate, sub îndrumarea specialiștilor. Vor participa la activități sportive și provocări fizice, menite să îi încurajeze să își dezvolte un stil de viață activ. 

De asemenea, adolescenții vor beneficia de sesiuni de educație emoțională, unde vor învăța cum să își gestioneze stresul, emoțiile și relațiile interpersonale. La finalul celor 11 săptămâni, echipa care va strânge cele mai multe puncte pentru activitățile desfășurate, va primi 20.000 de euro, sumă destinată îmbunătățirii condițiilor din liceul acelei echipe, oferind astfel un beneficiu real și durabil comunității școlare.

Prin BINE Împreună, asociația contribuie la formarea unei generații de tineri conștienți de importanța alegerilor care pot susține echilibrul sănătos dintre minte și corp. Proiectul îi ajută pe elevi să își dezvolte încrederea în sine, spiritul de echipă și capacitatea de a lua decizii sănătoase, într-un mod interactiv și antrenant.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 150 de lei
  • Digital – 100 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe