Newsflash
Știri

49 de cazuri noi de infectare cu Omicron, identificate în ultima zi a lui 2021

de Florentina Ionescu - ian. 3 2022
49 de cazuri noi de infectare cu Omicron, identificate în ultima zi a lui 2021

După ce Ministerul Sănătății a anunțat în 31 decembrie 2021 confirmarea a 5 cazuri noi de infectare cu varianta Omicron, în aceeași zi au mai fost descoperite alte 49 de cazuri.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a confirmat în 31 decembrie alte 49 cazuri noi de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, pe lângă cele 43 câte erau în total până la acea dată.

omicron cazuri romania alte 49 descoperite
Foto: pixabay.com

Citiți și: România: cazurile de infectare cu Omicron au crescut la 43 

Este vorba despre 28 de bărbați și 21 de femei cu vârste cuprinse între 0 și 79 ani din municipiul București și județele Cluj, Ialomița, Ilfov, Prahova, Suceava și Vaslui, se arată într-o informare de presă a MS. Șapte dintre persoanele infectate au istoric de călătorie în Marea Britanie și Nigeria, iar 32 sunt vaccinate impotriva COVID 19.

Numărul total al cazurilor confirmate cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 se ridică la 92, arată MS.

„Cifrele înregistrate în ultimele 24 de ore sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina OMICRON care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”, se menționează în informarea din 31 decembrie 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe