Newsflash
Internaționale

Înăsprirea restricțiilor de Sărbători, în mai multe țări

de Florentina Ionescu - dec. 7 2020
Înăsprirea restricțiilor de Sărbători, în mai multe țări

Crăciunul acesta vine „la pachet” cu numeroase restricții, nu doar în țările europene, ci și în Statele Unite ale Americii.

California – lockdown din cauza numărului mare de cazuri de COVID

Potrivit presei străine, în statul California (SUA), milioane de locuitori vor fi supuși unor măsuri stricte de carnatină (lockdown) din cauza COVID-19.

harta tari covid-19 numar de cazuri in crestere

The Guardian scrie că ordinul de a sta închiși în case, în statul California, va intra în vigoare de la Crăciun. Astfel, peste 23 de milioane de oameni din sudul Californiei vor intra în carantină și vor avea parte de cele mai dure măsuri din SUA, pentru că numărul de cazuri de COVID-19 a atins valori record în acest stat.

Bavaria – măsuri stricte și înainte, dar și după Crăciun

Potrivit www.muenchen.de, și în Bavaria, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului, se vor aplica măsuri mai stricte în decembrie. Pentru că numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 rămâne în continuare mare în această regiune, cabinetul din Bavaria a decis că se vor aplica măsuri și mai stricte până în data de 20 decembrie.

Contactul cu alte persoane din afara gospodăriei trebuie redus la minimum. Evenimentele și celebrările în spațiul public sunt în general interzise, iar întâlnirile în public și în spațiile private sunt limitate la membrii din aceeași gospodărie și dintr-o altă gospodărie, dar sunt permise cu maximum 5 membri.

Măsuri care se vor aplica în Bavaria din 23 decembrie până la 1 ianuarie 2020 – întâlnirile cu membrii apropiați ai familiei și cu prietenii sunt posibile cu cel mult 10 persoane în total.

Italia – fără circulație de Crăciun

Guvernul Italiei a interzis circulația în țară în perioada Crăciunului. Potrivit www.theguardian.com, Italia a impus unele dintre cele mai dure restricții de Crăciun din Europa, mai ales că țara se confruntă cu un al doilea val al pandemiei extrem de sever. Oamenilor le va fi interzis să călătorească între regiunile țării de pe 20 decembrie și până în 6 ianuarie, cu excepția cazurilor în care călătoresc din motive de serviciu, sănătate sau urgență.

Portugalia – măsuri de Crăciun și de Revelion

Potrivit www.channelnewsasia.com, Portugalia va reduce restricțiile din cauza pandemiei de COVID-19 în perioada Crăciunului, pentru a le permite oamenilor să își viziteze rudele, dar măsurile drastice vor fi reimpuse după câteva zile, pentru a domoli petrecerile de Anul Nou.

Nu vor fi impuse restricții de călătorie între 23 decembrie și 26 decembrie. Pentru Anul Nou, petrecerile în stradă vor fi interzise, iar adunările în aer liber vor fi limitate la cel mult șase persoane.

Spania – plan complex de Sărbători

Autoritățile regionale și centrale din Spania au aprobat un plan care stabilește regulile comune ce trebuie respectate în perioada dintre 23 decembrie și 6 ianuarie. Planul include restricții pe care guvernele regionale le pot face chiar mai stricte.

Între 23 decembrie și 6 ianuarie, călătoriile dincolo de granițele regionale vor fi permise doar dacă persoana vizitează membrii familiei și prietenii apropiați. Dar fiecare guvern regional poate să facă această regulă chiar mai dură și să permită circulația locuitorilor doar în anumite zile.

Franța – „un Crăciun ce nu seamănă cu altele”

Locuitorii Franței au fost avertizați de președintele  Emmanuel Macron să se pregătească de un „Crăciun care nu seamănă cu altele”. Magazinele din țară au avut permisiunea de a se redeschide recent, dar locuitorii tot sunt rugați să își limiteze călătoriile și să le justifice (cu motive întemeiate) până la 15 decembrie. Chiar și așa, interdicția de a ieși pe timpul nopții va fi în continuare impusă, iar barurile și restaurantele trebuie să rămână închise până cel puțin la data de 20 ianuarie, scrie www.euronews.com.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe