Newsflash
Știri

„Don’t Take Them For Granted”, video manifest dedicat personalului medical

de Dorina Novac - oct. 15 2020
„Don’t Take Them For Granted”, video manifest dedicat personalului medical

Documentarul „Don’t Take Them for Granted”, prezentat în cadrul festivalului UNFINISHED, a devenit o instalație publică de mari dimensiuni, deschisă publicului până pe 23 octombrie, în Piața George Enescu din București.

„Don't take them for granted” este un video manifest, dedicat personalului medical, ce cuprinde imagini și texte realizate de artiștii Cristian Movilă și Capucine Gros, alături de actorul Benedict Cumberbatch, în perioada martie - august 2020.

video manifest

Fotografiile și textele documentează peste 70 de ore din lupta împotriva virusului SARS-CoV-2, surprinse chiar în inima secțiilor de terapie intensivă din Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Militar ROL 2 și Spitalul Universitar de Urgență, scrie revistabiz.ro.

Sursa citată precizează că proiectul reprezintă un apel colectiv de recunoaștere a efortului depus de cei din linia întâi, mai ales a cadrelor medicale din România, o forță de muncă nerecunoscută a pandemiei și invizibilă în spațiul public.

„Proiectul Don’t Take Them For Granted se concentrează în mod special pe tensiunea și dificultățile înrădăcinate adânc în sistemul nostru medical. În spatele medicilor, într-un con de umbră, se află o armată de oameni care muncesc enorm (asistente, portari, interni, tehnicieni, funcționari, curieri, paznici) și care, în aceste momente dificile, merită mult mai mult decât să fie percepuți ca și cum ni se cuvin”, au explicat inițiatorii proiectului.

Accesul este gratuit, iar instalația este deschisă publicului cu proiecții de la 11:00 până la miezul nopții și se poate vizita doar în condițiile de distanțare impuse de COVID-19.

„Am ales să montăm instalația într-o piață publică pentru a aduce realitatea din spatele porților medicale în mijlocul societății și pentru a încuraja oamenii să aibă această conversație și să conștientizeze că doar având grijă unul de celălalt putem trece peste asta,” a spus Cristian Movilă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe