Newsflash
Știri

Ziua Mondială pentru Terapie Fizică-Kinetoterapie, marcată astăzi

de Dorina Novac - sept. 8 2021
Ziua Mondială pentru Terapie Fizică-Kinetoterapie, marcată astăzi

În fiecare an, la 8 septembrie, este sărbătorită Ziua Mondială pentru Terapie Fizică - Kinetoterapie. Tema din acest an este dedicată reabilitării după COVID-19.

Potrivit reprezentanților Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, în acest fel este subliniată importanța specialiștilor în kinetoterapie în procesul de recuperare pulmonară după infecția cu SARS-CoV-2.

ziua mondiala pentru terapie fizica-kinetoterapie

„Noi la Victor Babeș am inițiat programe complexe de recuperare post COVID-19. Este important pentru cei care au trecut prin boală și au avut o afectare pulmonară severă să urmeze un program de recuperare, pentru că, în cazul lor, modelul respirator se schimbă. Mulți dintre ei «uită» pur și simplu cum trebuie să respire. Nu pot să urce scări, obosesc după câțiva pași, practic, nu mai pot desfășura aceleași activități ca până acum. Programele de reabilitare respiratorie includ exerciții de forță, de anduranță și exerciții de gimnastică respiratorie”, spune dr. Alexandru Crisan, kinetoterapeut la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Kinetoterapia și terapia fizică se folosesc însă și în reabilitarea pacientului după o accidentare, o intervenție chirurgicală sau o afecțiune invalidantă. Terapia fizică permite, de asemenea, pacienților să evite uneori intervenția chirurgicală, dar contribuie și la păstrarea independenței și abilității de mișcare.

Reprezentanții unității medicale spun că unul dintre cele mai importante beneficii ale terapiei fizice este că pacienţii ajung să-și gestioneze cu mai multă ușurință durerea și afecțiunile cronice.

Confederaţia Mondială pentru Terapie Fizică a fost înființată în anul 1951 și numără peste jumătate de million de terapeuţi fizici din întreaga lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe