Newsflash
Știri

Ziua mondială a voluntarilor: ei sunt simbolul speranței

de L. Budin - dec. 5 2023
Ziua mondială a voluntarilor: ei sunt simbolul speranței

Tema de anul acesta pentru Ziua mondială a voluntarilor este „Puterea acțiunii colective: dacă toată lumea s-ar implica”.

De Ziua mondială a voluntarilor, marcată anual pe 5 decembrie, Crucea Roșie Română a postat, pe pagina sa de Facebook, mesaje de mulțumire celor care ajută organizația să-și ducă mai departe misiunea.

Voluntarii sunt sufletul și forța Crucii Roșii Române. La mulți ani celor care ne sunt alături zi și noapte ca să putem duce mai departe misiunea”, a subliniat Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române. 

Într-o altă postare se arată că „într-o lume plină de provocări, voluntarii sunt simbolul speranței și al luminii acolo unde pare a fi întuneric”. 

Tema de anul acesta pentru Ziua mondială a voluntarilor este „Puterea acțiunii colective: dacă toată lumea s-ar implica”, se arată pe site-ul Națiunilor Unite

Dacă toți ar fi voluntari, lumea ar fi un loc mai bun. Imaginați-vă că peste 8 miliarde de oameni s-ar angaja în acțiuni benevole. Ar însemna posibilități nelimitate pentru o dezvoltare durabilă – hrană și educație pentru toți, un mediu curat și o sănătate corespunzătoare, societăți incluzive și pacifice”, se mai arată pe site-ul Națiunilor Unite. 

Voluntariatul este „o enormă resursă regenerabilă” pentru a rezolva probleme sociale, economice și de mediu în întreaga lumea. Voluntarii sunt în prima linie în situații de criză, dificile și urgente, se mai subliniază. 

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Crucea Roșie Română

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe