Newsflash
Internaționale Știri

Crucea Roșie Română: cinci lucrători umanitari și-au pierdut viața în ultima perioadă

de L. Budin - ian. 16 2024
Crucea Roșie Română: cinci lucrători umanitari și-au pierdut viața în ultima perioadă

Protecția pacienților și a lucrătorilor din domeniul sănătății este esențială, iar voluntarii și membrii Societăților de Cruce și Semilună Roșie nu trebuie să fie niciodată o țintă, subliniază Crucea Roșie Română.

Patru membri ai Societății Palestiniene de Semilună Roșie - Palestine Red Crescent Society - au fost uciși recent, în timpul unei misiuni umanitare. Ambulanța cu care se deplasau a fost lovită de un proiectil în centrul Fâșiei Gaza, se arată pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Române. 

Un șofer de ambulanță al Societății Etiopiene de Cruce Roșie - Ethiopian Red Cross Society  - și-a pierdut viața după ce a fost împușcat de persoane necunoscute, în timp ce se afla la datorie. Ambulanța sa era marcată corespunzător cu însemnele Crucii Roșii Etiopiene, se mai arată. 

Crucea Roșie Română își exprimă profunda tristețe și transmite condoleanțe familiilor lucrătorilor umanitari care și-au pierdut viețile încercând să-i ajute pe cei aflați în nevoie. Protecția pacienților și a lucrătorilor din domeniul sănătății este esențială pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. Voluntarii și membrii Societăților de Cruce și Semilună Roșie nu trebuie să fie niciodată o țintă!”, se subliniază în postare. 


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe