Newsflash
Știri

Caravana de Sănătate: Crucea Roșie Română face bilanțul

de L. Budin - feb. 27 2024
Caravana de Sănătate: Crucea Roșie Română face bilanțul

După un an de colaborare, Crucea Roșie Română și Flanco prezintă bilanțul: 9.377 de consultații medicale gratuite efectuate pentru 2.848 de persoane vulnerabile, din 12 localități rurale din România.

Sub umbrela programului Caravana de Sănătate - intitulat inițial Caravana de Bine -, Crucea Roșie Română și Flanco au parcurs peste 4.500 de km pentru a ajunge la persoanele vulnerabile din mediul rural. 

 

În comunități vulnerabile

Programul Caravana de Sanătate are ca obiectiv promovarea sănătății în comunități vulnerabile prin accesul persoanelor din zone greu accesibile la consultații medicale gratuite. În funcție de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române evaluează starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie pediatrică, precum și alte specializări. 

Accesul egal la servicii medicale este un deziderat pe care Crucea Roșie Română îl promovează activ prin intermediul proiectului Caravana de Sănătate. Ne dorim ca fiecare persoană, indiferent de origine, statut socio-economic sau loc de rezidență, să beneficieze de servicii medicale de calitate. Prin acțiunile noastre, dorim să contribuim la reducerea inegalităților în domeniul sănătății și la crearea unui viitor sănătos pentru toți”, a declarat Raluca Buzea, manager Programe de Sănătate, Crucea Roșie Română. 

 

Ora de sănătate pentru femei

Noutatea adusă de colaborarea cu Flanco constă în includerea unei componente de informare a populației. Astfel, persoane vulnerabile au acces la sesiuni de informare susținute direct de medici specialiști. 

O activitate apreciată de beneficiarii caravanei este Ora de sănătate pentru femei. De multe ori, femeile din mediul rural se confruntă cu lipsa informațiilor sau cu prejudecăți legate de sănătatea lor. În cadrul acestor sesiuni, voluntarii și medicii specialiști oferă informații și sfaturi privind igiena personală, planificarea familială, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, precum și alte aspecte legate de sănătatea femeilor. La finalul acestor sesiuni, beneficiarii primesc kituri cu produse de igienă specifice, pentru a încuraja igiena personală și prevenirea bolilor.

 

Îngrijire și speranță

În urma campaniei lansate în magazinele sale din întreaga țară la finalul anului 2022, Flanco a susținut financiar proiectul Caravana de Sănătate, împreună cu clienții săi, care au făcut donații în magazine sau pe flanco.ro. 

Vom continua să susținem Caravana de Sănătate și în acest an, în care plănuim să ajungem în noi localități, la copiii, adulții și bătrânii care au nevoie de servicii medicale, dar prea des nu și le pot permite”, a spus Ovidiu Nicușan, director de Marketing Flanco.

În decursul unui an de colaborare, Caravana de Sănătate a vizitat 12 localități rurale din județele Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Tulcea, Teleorman, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, oferind îngrijire și speranță acolo unde era cel mai mult nevoie. 

Colaborarea demonstrează puterea comunității și angajamentul pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării în rândul celor mai vulnerabili membri ai societății, se mai subliniază în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe