Newsflash
Știri

Ziua Internațională a Hemofiliei a fost marcată ieri

de Florentina Ionescu - apr. 18 2023
Ziua Internațională a Hemofiliei a fost marcată ieri

Asociația Română de Hemofilie a transmis ieri un mesaj, pentru a marca Ziua Internaţională a Hemofiliei.

Federaţia Internaţională de Hemofilie a stabilit în 1989 această dată, în onoarea fondatorului Federaţiei, Frank Schnabel, născut în această zi. 

Începând din anul 2004, Asociația Română de Hemofilie organizează de 17 aprilie, în fiecare an, în colaborare cu Adriana Henderson şi Laurie Kelley din Statele Unite ale Americii, evenimente dedicate hemofiliei, alături de medici, decidenți și susținători. 

hemofilie

„Marcăm această zi cu scopul de a crește gradul de informare și sensibilizare a populației cu privire la această afecțiune. Suntem oameni care ne străduim să avem o viaţă normală dar sistemul medical trebuie îmbunătățit în vederea obiectivului tratament pentru toți. Cu această ocazie, le mulţumim public tuturor ce ne sprijină comunitatea, îndeosebi părinţilor celor cu hemofilie pentru dăruirea şi dragostea cu care se luptă zi de zi pentru copiii lor şi îi considerăm nişte eroi”, au transmis reprezentanții Asociației Române de Hemofilie.

Progresele asigurate prin implicarea de peste trei decenii a asociației membre a Federației Mondiale şi Consorțiului European de Hemofilie sunt remarcabile, dar mai sunt încă multe probleme de rezolvat pentru persoanele cu hemofilie din țară, spun reprezentanții acesteia, „aşa că facem un apel celor din comunitate şi autorităților pentru a intensifica, alături de «Asociația Română de Hemofilie și prietenii!», paşii către un tratament modern, comprehensiv al hemofiliei, pe modelul țărilor avansate cu implicarea asociațiilor membre colege ARH din Federație sau Consorțiu.”

Traseul de peste trei decenii călăuzit de membrii fondatori ai Asociației Române de Hemofilie, cu paşii prin protocoalele de tratament încă din anii ’90, reprezintă o inspirație de continuare solidară a eforturilor, se mai arată pe pagina de Facebook a Asociației Române de Hemofilie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe