Newsflash
Știri

„Hemofilia Cros” și „Hemofilia Bike”, organizate pentru a marca Ziua hemofiliei

de Florentina Ionescu - apr. 3 2023
„Hemofilia Cros” și „Hemofilia Bike”, organizate pentru a marca Ziua hemofiliei

Asociația Română de Hemofilie și portalul Hemofilie.ro se pregătesc pentru marcarea acestui moment special și în 2023 – Ziua Mondială a Hemofiliei.

Acțiunile din acest an includ „Hemofilia Cros” (de la Buziaș) și „Hemofilia Bike” (organizat în București), dar marchează și o nouă inițiativă, o campanie publică de informare, conștientizare și educare cu privire la hemofilie, organizată în principalele orașe din țară, se arată pe o rețea socială

Citiți și: Asociația Națională a Hemofilicilor dă startul programului „Iubește Mișcarea” 

alergare cros
Fotografie de la Tirachard Kumtanom: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/parc-alergator-jogging-alergat-601177/

 

Mai sunt doar două săptămâni până în 17 aprilie, ziua în care va fi marcată Ziua Mondială a Hemofiliei, organizată în acest an sub sloganul „Acces pentru toți: prevenirea sângerărilor ca standard global de îngrijire”.

Asociația Română de Hemofilie și portalul Hemofilie.ro se pregătesc pentru marcarea acestui moment special și în 2023. Acțiunile din acest an includ tradiționalele evenimente „Hemofilia Cros” de la Buziaș și „Hemofilia Bike” organizat în București. 

Cu această ocazie va fi lansată și o campanie publică de informare, conștientizare și educare cu privire la hemofilie organizată în pricipalele orașe din România.

„Luna aprilie va fi luna hemofiliei și momentul cel mai potrivit pentru ca întreaga comunitate de hemofilie din România să se reunească și să pledeze în fața factorilor de decizie locali și naționali necesitatea unui acces îmbunătățit la tratament și îngrijire, cu accent pe prevenirea sângerărilor pentru toate persoanele cu tulburări de sângerare.”

Aceasta înseamnă implementarea tratamentului la domiciliu, dar și acces nerestricționat la tratament profilactic și medicamente inovatoare, pentru a ajuta toate persoanele cu hemofilie să aibă o calitate a vieții mai bună, se arată pe pagina oficială de Facebook a Asociației Române de Hemofilie.

„Vă invităm să fiți alături de noi în aceste demersuri, să vă împărtășiți poveștile și acțiunile, să vorbim despre viața persoanelor cu hemofilie și să ne sărbătorim comunitatea!”, au transmis inițiatorii acestei campanii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe