Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a amintit recent despre discuțiile care au avut loc în cadrul unui workshop pe tema anticorupției în achizițiile publice din sistemul sănătății.
Ministerul Sănătății în colaborare cu Ambasada Statelor Unite din România, Departamentul de Justiție SUA și Organizația Mondială a Sănătății a organizat a doua ediție a workshop-ului despre anticorupție în achizițiile publice din sănătate, a amintit ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe pagina sa de Facebook.
În cadrul workshop-ului au fost prezenți partenerii de la Departamentului de Justiţie al SUA, prin Biroul Federal de Investigaţii (FBI), care au fost coorganizatori ai acestui eveniment. Aceștia au împărtășit din experiența acestora în ceea ce privește metodele de anticorupție ce pot fi utilizate pentru buna implementare a proiectelor finanțate din fonduri internaționale.
De asemenea, au fost prezentate măsuri și exemple de bune practici referitoare la implementarea proiectelor din sănătate finanțate din fondurile internaționale actuale, de către Agenția Națională de Achiziiții Publice (ANAP) și Agenția Națională de Integritate (ANI).
„Este o activitate care este dedicată bunelor practici în domeniul combaterii corupţiei. Este vorba de acţiuni preventive şi ne bucurăm să fim parteneri cu autorităţile de stat din Statele Unite ale Americii și cu instituțiile din România care au responsabilităţi în domeniu, respectiv, cu Agenţia Naţională de Integritate şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice. Ne dorim ca participanţii, fie că este vorba de conducători de spitale, fie că e vorba de reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, să dobândească cunoştinţe, să poată să-şi exprime punctele de vedere legate de pericolele care există în ceea ce priveşte procedurile de achiziţie publică”, a afirmat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
Sursa foto: https://www.facebook.com/Rafila.Alex
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe