Newsflash
Cultură

Volum despre arta protocolului, lansat recent la București

de Florentina Ionescu - mar. 27 2023
Volum despre arta protocolului, lansat recent la București

Săptămâna trecută a avut loc lansarea volumului „Arta protocolului. Eticheta oficială în secolul XXI”, de Sandra Gătejeanu Gheorghe.

Volumul „Arta protocolului. Eticheta oficială în secolul XXI”, de Sandra Gătejeanu Gheorghe, prezintă o incursiune delicată în lumea fascinantă a etichetei și protocolului, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Citiți și: Ziua autorilor europeni: 2023 marchează prima ediție 

arta protocolului carte

„O lucrare precisă și precis folositoare pentru toate categoriile de cititori“, spune Emil Hurezeanu, ambasador.

Joi, 23 martie, la librăria Cărturești Carusel a avut loc evenimentul de lansare a volumului. Evenimentul a fost moderat de Ioana Bâldea Constantinescu. Alături de autoare, la lansare a participat și Marius Constantinescu, autor și jurnalist cultural.

Un instrument pentru specialişti

Protocolul, esenţial în mediul diplomatic, este important şi în viaţa de zi cu zi, indiferent că este vorba despre o reuniune de familie sau despre o întâlnire de afaceri. Detalii precum un meniu nepotrivit, un cadou neinspirat, o sală prea mică sau prea mare ori lipsa organizării adecvate pot periclita succesul evenimentului.

În Arta protocolului, Sandra Gătejeanu Gheorghe îşi propune să ofere un instrument pentru specialişti, dar şi pentru publicul larg care îşi doreşte să descopere fascinanta lume a protocolului şi a etichetei ce asigură, din umbră, buna desfăşurare a celor mai importante evenimente.

„«Arta protocolului», semnată de Sandra Gătejeanu Gheorghe, [este] o lucrare plină de învăţăminte, precisă şi precis folositoare pentru toate categoriile de cititori, nu numai pentru diplomaţi [...] Mă bucur să descopăr că experienţa mai veche şi mai nouă a distinsei noastre colege rodeşte acum într-un manual teoretic şi practic de protocol şi etichetă”, a spus Emil Hurezeanu, ambasador.

Despre autoare

Sandra Gătejeanu Gheorghe este diplomat de carieră şi, din anul 2019, ocupă funcţia de director de protocol al Ministerului Afacerilor Externe. Anterior, a fost pentru mai bine de 10 ani directorul de protocol al Casei Regale a României.

A scris volume despre istoria monarhiei româneşti, despre activitatea Casei Regale a României şi despre eticheta regală şi numeroase articole pe teme de protocol.

A fost decorată de preşedintele României cu Ordinul „Pentru Merit“ în grad de Cavaler şi de regele Mihai I al României cu Ordinul „Coroana României“ în grad de Ofiţer şi Medalia „Regele Mihai I“ pentru loialitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe