Newsflash
Știri

Vindecarea ulcerelor asociate piciorului diabetic

de Dr. Mădălina Badea - ian. 10 2020
Vindecarea ulcerelor asociate piciorului diabetic

Pacienții care prezintă ulcere cronice în contextul piciorului diabetic pot beneficia de pe urma terapiei locale cu oxigen la domiciliu.

poza 4 - sursa Medscape

Pacienții care prezintă ulcere cronice în contextul piciorului diabetic pot beneficia de pe urma terapiei locale cu oxigen la domiciliu. Acesta este rezultatul unui studiu care a urmărit pe parcursul a 12 săptămâni evoluția a 73 de pacienți care nu au obținut o vindecare corespunzătoare după tratamentul standard. Această metodă terapeutică a arătat rezultate promițătoare atât printr-o rată mai mare de vindecare, cât și prin creșterea calității vieții, chiar și la pacienții care au obținut o vindecare parțială. Această tehnologie este ușor de utilizat la domiciliu, crescând complianța pacienților, și are un cost mai mic comparativ cu al altor proceduri, precum camera hiperbară.

Sursă foto: Medscape.com

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe