Newsflash
Știri

VIDEO: Prima tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson a ajuns în România

de Dorina Novac - apr. 14 2021
VIDEO: Prima tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson a ajuns în România

Primele 60.000 de doze de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson au ajuns, miercuri dimineaţă, în România.

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că în această dimineață, în jurul orelor 6:40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac II.

Johnson&Johnson

„Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, a transmis pe Facebook platforma Ro Vaccinare.

Citește și: SUA: autoritățile sanitare recomandă întreruperea vaccinării cu serul Johnson & Johnson

Dr. Valeriu Gheorghiţă a declarat marţi că autorităţile vor aştepta o precizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului înainte de a începe imunizarea cu serul de la Johnson&Johnson, având în vedere că autoritatea de reglementare americană recomandă întreruperea vaccinării cu acest ser în SUA, după ce la șase subiecți au apărut reacții adverse rare.

„Am văzut această recomandare în cursul zilei de astăzi. Așteptăm, pe bună dreptate, o precizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi, cu siguranță, dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin, putem să facem acest lucru. Avem capacitatea de stocare, nu ne forțează nimeni să începem atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranță”, a precizat medicul militar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe