Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

SUA: autoritățile sanitare recomandă întreruperea vaccinării cu serul Johnson & Johnson

Viața Medicală
L. Budin marţi, 13 aprilie 2021, ora 17:20

Agențiile federale americane din domeniul sănătății au recomandat întreruperea administrării vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, după ce la 6 subiecți au apărut reacții adverse rare, cu formare de cheaguri de sânge.

Un comitet consultativ al Centrului american pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) va avea o întâlnire pe 14 aprilie, pentru a examina cazurile cu reacții adverse, legate de administrarea vaccinului J&J, iar agenția din domeniu medical FDA va analiza și ea datele, relatează agenția Reuters

vaccinare-jj

Cele 6 cazuri constatate privesc femei cu vârste între 18 și 48 de ani, care au prezentat tulburări de coagulare (tromboza sinusurilor și a venelor cerebrale, CVST), în combinație cu un nivel scăzut de trombocite (trombocitopenie). Simptomele s-au manifestat la 6-13 zile după vaccinare. O femeie a decedat, iar alta a fost spitalizată în stare critică.

Recomandarea de întrerupere a vaccinării cu produsul Johnson & Johnson vine după ce organismele de reglementare europene au anunțat că ar putea exista o legătură între vaccinul produs de AstraZeneca și cazurile, rare, cu tulburări de coagulare.

Vaccinul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, și serul care nu presupune costuri mari, de la AstraZeneca, sunt considerate vitale, în vederea imunizării populației împotriva COVID-19.

Etichete: intrerupere vaccinare sua vaccin johnson & johnson reactii adverse rare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC