Newsflash
Internaționale

SUA: autoritățile sanitare recomandă întreruperea vaccinării cu serul Johnson & Johnson

de L. Budin - apr. 13 2021
SUA: autoritățile sanitare recomandă întreruperea vaccinării cu serul Johnson & Johnson

Agențiile federale americane din domeniul sănătății au recomandat întreruperea administrării vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, după ce la 6 subiecți au apărut reacții adverse rare, cu formare de cheaguri de sânge.

Un comitet consultativ al Centrului american pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) va avea o întâlnire pe 14 aprilie, pentru a examina cazurile cu reacții adverse, legate de administrarea vaccinului J&J, iar agenția din domeniu medical FDA va analiza și ea datele, relatează agenția Reuters

vaccinare-jj

Cele 6 cazuri constatate privesc femei cu vârste între 18 și 48 de ani, care au prezentat tulburări de coagulare (tromboza sinusurilor și a venelor cerebrale, CVST), în combinație cu un nivel scăzut de trombocite (trombocitopenie). Simptomele s-au manifestat la 6-13 zile după vaccinare. O femeie a decedat, iar alta a fost spitalizată în stare critică.

Recomandarea de întrerupere a vaccinării cu produsul Johnson & Johnson vine după ce organismele de reglementare europene au anunțat că ar putea exista o legătură între vaccinul produs de AstraZeneca și cazurile, rare, cu tulburări de coagulare.

Vaccinul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, și serul care nu presupune costuri mari, de la AstraZeneca, sunt considerate vitale, în vederea imunizării populației împotriva COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe