Newsflash
Știri

Vaslui: numărul bolnavilor de tuberculoză a crescut anul trecut

de L. Budin - feb. 10 2023
Vaslui: numărul bolnavilor de tuberculoză a crescut anul trecut

Numărul bolnavilor de tuberculoză înregistraţi în judeţul Vaslui în cursul anului 2022 a crescut faţă de anul anterior, arată datele Direcţiei de Sănătate Publică.

Conform situaţiei întocmite de autorităţile sanitare din judeţ, la sfârşitul anului 2022 au fost înregistrate 213 cazuri noi de TBC, iar la finalul anului rămăseseră în evidenţa medicilor specialişti 179 de persoane cu tuberculoză, ponderea mai mare fiind în mediul rural.

tb-radiografie

În anul 2022, comparativ cu 2021, în judeţul Vaslui s-a înregistrat o creştere a incidenţei şi a prevalenţei prin TBC. Concret, în 2022 au intrat în evidenţa medicilor specialişti 213 cazuri noi de TBC, dintre care cinci cazuri s-au înregistrat în rândul copiilor sub 14 ani, faţă de 176 cazuri noi de TBC intrate în evidenţă în anul 2021, dintre care nouă cazuri au fost la copii sub 14 ani”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Toplicianu.

Reprezentanţii DSP Vaslui au transmis că persoanele cu simptome sugestive pentru diagnosticul de tuberculoză trebuie să se adreseze medicului de familie pentru trimitere la control de specialitate sau medicului specialist din Dispensarul de Pneumoftiziologie.

Tratamentul tuberculozei este gratuit pentru toţi pacienţii, iar medicamentele sunt furnizate atât pentru spitale, cât şi pentru dispensarele de pneumoftiziologie, prin farmacii cu circuit închis.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe