Newsflash
Internaționale

Vaccinul anti-COVID Sputnik Light are o eficiență de 93,5%

de Dorina Novac - aug. 19 2021
Vaccinul anti-COVID Sputnik Light are o eficiență de 93,5%

Vaccinul rusesc anti-COVID Sputnik Light, care este administrat într-o singură doză, a demonstrat o eficiență de 93,5% în Paraguay, a anunțat, miercuri, Fondul rus de investiții directe (RDIF).

Dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, Sputnik Light a arătat o eficiență de 79,4% când a fost autorizat pentru utilizare, în luna mai, informează Reuters.

Sputnik

RDIF, citând datele colectate, până la 30 iulie, de Ministerul Sănătății din Paraguay, a precizat că vaccinul s-a dovedit a fi foarte eficient în rândul a peste 320.000 de persoane.

„Utilizarea vaccinului Sputnik Light într-o singură doză permite autorităților din Paraguay să scurteze perioadele de vaccinare pentru populație și să accelereze formarea imunității colective”, a declarat șeful RDIF, Kirill Dmitriev, într-un comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe