Newsflash
ACTUALITATE Știri

Utilizarea judicioasă a antibioticelor și vaccinarea împotriva varicelei, printre subiectele dezbătute la Forum Pediatru.ro

de Magdalena Tănăsescu - nov. 10 2023
Utilizarea judicioasă a antibioticelor și vaccinarea împotriva varicelei, printre subiectele dezbătute la Forum Pediatru.ro

Forumul Pediatru.ro, eveniment organizat de MedicHub Media, a debutat vineri, 10 noiembrie. Lucrările pe teme actuale au fost expuse de nume importante din domeniu, cu prezență fizică sau online.

Conf. univ. dr. Anca Drăgănescu a susținut prezentarea cu tema „Alternative terapeutice în infecțiile bacteriene la copil”, oferind câteva considerații cu privire la utilizarea judicioasă a antibioticelor. 

„Sunt foarte importante aspectele care țin de prelevarea probelor pentru examenele bacteriologice înaintea administrării antibioticelor, de alegerea antibioticului, dar și de modalitatea de prescriere a acestuia. În etapele următoare se realizează evaluarea eficacității tratamentului și, nu în ultimul rând, monitorizarea toxicității asupra organismului”, a afirmat conf. univ. dr. Anca Drăgănescu. 

La rândul său, prof. univ. dr. Oana Falup Pecurariu a oferit, în cadrul prezentării sale, o serie de „Argumente în favoarea vaccinării împotriva varicelei”. 

„Legat de importanța vaccinului împotriva varicelei, în primul rând o să vorbim despre povara varicelei pe sanătatea publică, să estimăm costurile directe ale afecțiunii și costurile implementării vaccinării. Dacă vorbim despre supraveghere, atunci cazurile de varicelă raportate la nivel mondial variază de la 74 în Irak, la 739 în Arabia Saudită, la suta de mii de locuitori”, a spus prof. univ. dr. Oana Falup Pecurariu în intervenția avută în cadrul Forumului Pediatru.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe