Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ursuleţii care spuneau povestea copiilor cu boli incurabile au fost furați

de Florentina Ionescu - sept. 13 2024
Ursuleţii care spuneau povestea copiilor cu boli incurabile au fost furați

Instalaţia patului de spital plin cu 550 de urşi de pluş, amplasată în Piaţa Universităţii din București, a fost vandalizată, a transmis HOSPICE Casa Speranţei.

Din păcate, s-au furat sute de ursuleţi care spuneau povestea copiilor cu boli incurabile, se arată într-un comunicat de presă al organizației HOSPICE Casa Speranţei. 

Instalaţia-metaforă a patului cu 550 de ursuleţi de pluş, amplasată de HOSPICE Casa Speranţei la Piaţa Universităţii din București cu scopul de a atrage atenţia asupra unor cifre dramatice, a fost vandalizată în cursul serii de 11 septembrie 2024. După ce plexiglassul a fost spart, s-au furat de pe patul de spital sute de ursuleţi de pluş. 

O instalaţie poveste: povestea celor 550 de copii care se luptă pentru un loc în spital

Patul cu ursuleţii de pluş a fost transpunerea creativă, neconvenţională a unei statistici sumbre: 550 de copii cu boli incurabile şi limitatoare de viaţă se luptă pentru un loc în spital. La nivelul ţării noastre, există doar 40 de paturi de paliaţie pentru cei peste 22.000 de copii diagnosticaţi cu o boală incurabilă şi limitatoare de viaţă.

„Este, cu siguranţă, o veste care ne întristează, dar căreia nu îi dăm puterea de a ne demotiva, suntem la fel de pregătiţi să ne ducem până la capăt misiunea de a construi Spitalul Speranţei pentru acei copii vulnerabili, stigmatizaţi. Parte din puterea de a trece peste aceasta situaţie ne vine din experienţa de 32 de ani, timp în care am văzut că mereu mai e ceva de făcut, chiar şi atunci când lucrurile se prezintă în cea mai fatidică nuanţă. Aşadar, ne-a fost vandalizată instalaţia, ne-au fost furaţi ursuleţii, dar nimeni, niciodată nu va putea să ne ia motivaţia de a fi sprijin, de a oferi speranţă”, precizează Mirela Nemţanu, CEO HOSPICE Casa Speranţei.

„Nu s-a vandalizat o intalaţie, s-a vandalizat un simbol. Nu au dispărut doar urşi de pe pat, au dispărut poveştile copiilor. În perioada următoare, vom face tot posibilul să redăm dreptul copiilor aflaţi în suferinţă să-şi spună povestea şi să fie văzuţi”, precizează Tiberiu Coman, manager departament comunicare. 

Povestea lui Binişor merge mai departe

HOSPICE continuă campania pentru Spitalul Speranţei cu ajutorul instalaţiei din Piaţa Universităţii din București, chiar aceasta are acum o altă înfăţişare. 

Sunt acum alături de ursuleţul Binişor şi în interiorul instalaţiei de unde au dispărut mai mult decât câteva jucării de pluş. De aici a fost furată speranţa unor copii. Din nou, societatea românească transmite acest mesaj, că nu ne pasă de copiii bolnavi incurabili. Dar pe noi la HOSPICE, acest lucru nu ne-a descurajat niciodată. De aceea, vă invit să treceţi pe la Piaţa Universităţii până pe 30 septembrie, să faceţi o poză la ce a rămas din instalaţie şi să ne ajutaţi să spunem povestea celor peste 22.000 de mii de copii ce au nevoie de Spitalul Speranţei”, completează Mirela Nemţanu, CEO HOSPICE Casa Speranţei.

Reamintim că HOSPICE Casa Speranţei este o organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov. Aceasta a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe