Newsflash
Știri

Peste 7 milioane de euro pentru HOSPICE Casa Speranței

de Dorina Novac - feb. 22 2023
Peste 7 milioane de euro pentru HOSPICE Casa Speranței

Activitatea HOSPICE Casa Speranței, fundație din România care oferă îngrijire paliativă, este susținută de OMV Petrom.

Compania finanțează cu peste 7 milioane de euro costurile operaționale aferente anului 2023, în beneficiul a circa 5.000 de pacienți.

foto HOSPICE_02

Astfel, fundația își va concentra eforturile financiare și de fund-raising pentru construirea a două noi spitale, în Brașov și în Adunații-Copăceni.

Citește și: HOSPICE Casa Speranței primește distincția „Spitalul anului” în România

„Ne mândrim că, acum 30 de ani, am deschis un drum nou pentru mai bine de 45.000 de pacienți și peste 100.000 de aparținători. Cu ajutorul OMV Petrom, intrăm acum într-o nouă etapă de dezvoltare care ne va permite să strângem fonduri pentru construcția a două noi spitale HOSPICE: unul în Brașov pentru pacienți adulți și unul pentru pacienți copii, în Adunații Copăceni”, a precizat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Peste 170.000 de pacienți au nevoie de îngrijire paliativă în fiecare an, dar numai unul din cinci primește astfel de servicii.

Mai mult, 11 județe din România nu au furnizor de îngrijire paliativă. HOSPICE Casa Speranței consideră că îngrijirea paliativă este un drept al omului, iar viziunea lor este ca, în România, toți pacienții care suferă de o boală incurabilă să beneficieze de servicii de îngrijire paliativă adecvate, la momentul potrivit, astfel încât să trăiască cu demnitate fiecare clipă, aproape de cei dragi.

De la înființare, HOSPICE Casa Speranței, a ajutat peste 45.000 de pacienți și peste 100.000 de aparținători.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe