Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Un vaccin împotriva COVID-19 va fi gata în trei luni

de Dorina Novac - mar. 9 2020
Un vaccin împotriva COVID-19 va fi gata în trei luni

Oamenii de știință din Israel sunt într-un proces avansat pentru a dezvolta primul vaccin împotriva coronavirusului.

Anunțul a fost făcut de ministrul israelian al Științei și Tehnologiei, Ofir Akunis. Acesta a precizat că din momentul în care vaccinul este gata va mai dura 90 de zile pentru a finaliza procesul de reglementare, informează The Jerusalem Post.

Felicitări MIGAL (Institutul de Cercetare Galileo) pentru această descoperire. Sunt încrezător că va avea un progres rapid care ne va permite să oferim un răspuns amenințării reprezentate de COVID-19”, a precizat Akunis.

Vaccin_coronavirus

Potrivit sursei citate, cercetătorii de la MIGAL dezvoltă, de aproximativ patru ani, un vaccin împotriva virusului bronșitei infecțioase (IBV), care provoacă o boală bronșică ce afectează păsările de curte. Eficacitatea vaccinului a fost dovedită în studiile preclinice efectuate la Institutul Veterinar.

Dată fiind nevoia urgentă la nivel global de un vaccin pentru coronavirus facem tot ce putem să accelerăm dezvoltarea sa”, a spus David Zigdon, directorul Institutului de Cercetare Galileo.


Notă autor:

Sursă imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe