Newsflash
Internaționale

Paxlovid primește aprobare completă

de Dr. Mariana MINEA - iun. 2 2023
Paxlovid primește aprobare completă

Antiviralul nirmatrelvir/ritonavir (Paxlovid) primește aprobare completă pentru administrare persoanelor cu infecţie COVID-19.

La mai mult de un an după ce a primit autorizarea de utilizare de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), antiviralul nirmatrelvir/ritonavir (Paxlovid) primește aprobare completă pentru administrare persoanelor cu infecţie COVID-19. 

Medicamentul, recomandat persoanelor la risc de a dezvolta o formă gravă de boală, a redus riscul de spitalizare sau de deces cu 86%, administrat la scurt timp după apariţia simptomelor. Până în prezent, în Statele Unite au fost administrate peste 9 milioane de regimuri terapeutice (cura de cinci zile de medicament). 
 


Notă autor:

Sură articol: https://apnews.com/article/covid-19-paxlovid-approval-fda-pill-ba9ef641ade46c24ad4c385cdf8bcef9
Foto: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe