Newsflash
Știri

Un transplant pulmonar și unul hepatic, realizate cu succes la Spitalul „Sfânta Maria”

de Dorina Novac - ian. 20 2023
Un transplant pulmonar și unul hepatic, realizate cu succes la Spitalul „Sfânta Maria”

Două operații cu un mare grad de complexitate, un transplant pulmonar și unul hepatic, au fost realizate cu succes, în două zile consecutive, de specialiștii de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București.

În urma intervențiilor chirurgicale, doi pacienți aflați în stare critică – un bărbat de 48 de ani cu hipertensiune pulmonară severă și un altul de 61 de ani cu ciroză în ultimul stadiu – au primit o nouă șansă la viață, grație profesionalismului medicilor și asistenților medicali de la Spitalul Clinic Sfânta Maria.

transplant bucuresti

Citește și: Primul transplant pulmonar post-pandemie realizat la Spitalul „Sfânta Maria”

„Echipa care a efectuat transplantul pulmonar a fost coordonată de dr. Igor Tudorache, iar cea care a realizat transplantul hepatic de prof. dr. Narcis Copca, managerul Spitalului Clinic Sfânta Maria. În prezent, ambii pacienți sunt internați în secția ATI a spitalului, condusă de dr. Laura Popa, evoluția stării lor de sănătate fiind favorabilă”, au anunțat reprezentanții Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe