Newsflash
Știri

Concert caritabil în beneficiul sugarilor de la Spitalul „Marie Curie”

de L. Budin - apr. 11 2023
Concert caritabil în beneficiul sugarilor de la Spitalul „Marie Curie”

Artiști români și străini vor urca astăzi pe scena Ateneului Român, în cadrul unui eveniment de strângere de fonduri pentru micuții suferinzi, internați la Secția ATI a unității medicale din Capitală.

Artiști români și străini vor urca pe scena Ateneului Român, în cadrul unui concert caritabil de strângere de fonduri destinate bebelușilor suferinzi. Campania „Grijă pentru nou-născuți” are drept scop achiziționarea unui sistem de livrare a oxidului nitric. Astfel, Ateneul devine „epicentrul speranței” pentru zeci de mici pacienți, se arată pe site-ul Fundației Ringier.

mama-sugar

La data de 11 aprilie, Alina Sorescu, Marcel Pavel, Paula Seling, soprana Silvia Micu, tenorul Vlad Miriță, membrii corului bisericesc Armonia și orchestra Valahia - sub bagheta dirijorului Matthew Freeman, vor urca pe scenă. Ei vor ajuta la strângerea celor 35.000 de euro necesari achiziționării unui modern sistem de livrare a oxidului nitric, vital pentru nou-născuții internați la secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie” din Capitală. 

Echipamente vitale

În fiecare an, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, ajung aproximativ 40-50 de micuți pacienți, nou-născuți care suferă de hipertensiune pulmonară, dar și de alte boli grave. Echipa condusă de medicul Cătălin Cîrstoveanu are nevoie de echipamente medicale vitale bebelușilor bolnavi.

Sensibilizată de dramele acestor micuți pentru care clipa scursă are valoarea unei vieți, cântăreața Alina Sorescu s-a implicat în organizarea concertului. Biletele pot fi achiziționate accesând site-ul Concert Caritabil Pascal.

Un bilet, o viață salvată

Cu numai un bilet, viața unui nou-născut aflat în mare suferință poate fi salvată!”, se subliniază în comunicat.

În cadrul campaniei campaniei umanitare „Grijă pentru nou-născuți”, inițiată de Fundația Ringier România, s-au strâns până cum circa 16.000 de euro, adică jumătate suma necesară achiziționării sistemului performant de livrare a oxidului nitric, vital bebelușilor bolnavi.

Evenimentul se desfășoară la puțin timp timp după ce Fundația inițiatoare a lansat licitația unor obiecte care au aparținut unor personalități artistice și sportive din România. Prin Casa de licitații „Alis” din București, s-au cumpărat un nai al lui Gheorghe Zamfir, cu semnătura virtuozului încrustată pe instrumentul muzical, și o rachetă ce aparținut fostului tenisman Ilie Năstase. Cei 5.800 de lei au intrat în conturile fundației.

O fundație lansează Ghidul de însoțire a copilului în experiențe medicale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe