Newsflash
Internaționale

Un nou vaccin anti-COVID pentru adolescenţi

de Dr. Alina SIMACHE - iun. 18 2021
Un nou vaccin anti-COVID pentru adolescenţi

Compania Moderna a anunţat solicitarea autorizaţiei de urgenţă a FDA (Food and Drug Administration) pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 la adolescenţii cu vârsta între 12 și 17 ani.

foto 4Ar fi cel de-al doilea preparat de acest tip destinat adolescenţilor, vaccinul Pfizer-BioNTech fiind aprobat în luna mai.

Potrivit primelor rezultate ale studiilor clinice, care au inclus 3.732 de adolescenţi, răspunsurile imune ale acestora au fost similare celor obţinute în cazul adulţilor.

„Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul Moderna a fost deosebit de eficient în prevenţia COVID-19 și a infecţiei cu SARS-CoV-2 la adolescenţi (...). Am depus deja solicitarea pentru obţinerea autorizaţiei la Health Canada și European Medicines Agency și vom continua depunerea solicitărilor și la alte agenţii de reglementare internaţionale în cazul acestei populaţii tinere importante”, a declarat Stéphane Bancel, CEO Moderna.


Notă autor:

1. WebMD Health News
2. Moderna Seeks FDA OK for Adolescent COVID Vaccine-Medscape-Jun11, 2021

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe