Newsflash
Știri

Un nou transport de ajutoare umanitare pentru Ucraina a plecat ieri spre Vama Siret

de Florentina Ionescu - mar. 1 2022
Un nou transport de ajutoare umanitare pentru Ucraina a plecat ieri spre Vama Siret

Încă un transport de ajutoare umanitare transmis de România a plecat ieri, 28 februarie, din Piatra Neamț, spre Vama Siret.

Transportul conține materiale de bază, de strictă necesitate asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul Guvernului României. 

ajutor umanitar 28 feb.

Citiți și: Spitalele militare din țară, pregătite pentru a primi răniți din Ucraina 

În același punct de graniță au ajuns deja mai multe tipuri de produse alimentare din stocurile Rezervei Naționale, care au fost deja donate autorităților ucrainene. Acest pachet de sprijin a fost asigurat cu implicarea ANRSPS, respectiv IGSU. 

Un convoi umanitar de la Semiluna Roşie pentru Ucraina a intrat în țară 

Asemenea celorlalte acțiuni umanitare internaționale derulate în ultimele zile, sprijinul oferit ieri de statul român s-a realizat în urma colaborării eficiente și continue a tuturor reprezentanților care fac parte din grupurile de lucru, implicați în Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Această platformă este un instrument de integrare eficientă a eforturilor de acordare a asistenței umanitare cetățenilor ucraineni.

„Guvernul României susține eforturile societății civile și va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean”, se arată în același comunicat.

Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s, poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de voluntarii și entitățile private care vor să doneze. 

ajutor umanitar 28 feb.2

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe