Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMF Cluj: posibilități de publicare a articolelor în regim Open Access

de Florentina Ionescu - iul. 11 2024
UMF Cluj: posibilități de publicare a articolelor în regim Open Access

Cadrele didactice de la UMF Cluj-Napoca au posibilitatea de a publica gratuit articole prin acorduri transformative în reviste Open Access.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este membră a Asociației Anelis Plus. Aceasta are ca scop asigurarea accesului la resursele electronice de informare și documentare prin achiziţia de baze de date/platforme fulltext, baze de date bibliografice și bibliometrice pentru România. 

Începând cu anul 2024, pe lângă abonamentele la resursele documentare, au fost încheiate de către UMF Cluj mai multe acorduri transformative cu editurile partenere, în care sunt incluse taxe de publicare în Open Access, numărul articolelor variind în funcție de outputul științific românesc din ultimii ani, se arată pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. 

Prin încheierea acordurilor transformative, Anelis Plus încearcă să contribuie la dezvoltarea publicării în Open Access în România, susţinând creşterea vizibilităţii rezultatelor cercetării româneşti în lume. 

Pentru mai multe detalii privind posibilitățile de publicare Open Access, prin acorduri transformative la editurile internaționale partenere Anelis Plus, cadrele didactice de la UMF Cluj sunt rugate să acceseze acest link

În informarea de la linkul precizat se arată că, în acest sens, editurile și revistele la care autorii UMF Iuliu Hațieganu pot depune articole sunt: Science Direct (Elsevier); Springer Nature; Wiley; Cambridge University Press. Pentru detalii suplimentare, puteți scrie la adresa bibliotecaumf@umfcluj.ro


Notă autor:

Fotografie de la Lex Photography: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/1109543/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe