Newsflash
Știri

UMF Cluj: 11 candidați pe un loc la medicina dentară în limba franceză

de Dorina Novac - aug. 10 2021
UMF Cluj: 11 candidați pe un loc la medicina dentară în limba franceză

S-a încheiat admiterea candidaților internaționali la UMF „Iuliu Hațieganu”. Astfel, 11 candidați au concurat pe un loc la medicină dentară în limba franceză.

La Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-a înregistrat un nou record în ceea ce privește concurența pentru locurile destinate candidaților internaționali.

UMF Cluj

Anul acesta, 2.296 de tineri au sperat că vor ocupa unul dintre cele 615 locuri oferite de universitate pentru programele de studiu în limbile franceză și engleză.

Cel mai mare număr de studenți străini

UMF „Iuliu Hațieganu” este universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România, cu aproximativ 3.000 de studenți, din 62 de țări, de pe 6 continente, potrivit unui comunicat de presă.

Cei aproape 2.300 de candidați din acest an au provenit din 75 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Maroc, Tunisia, Italia, Elveția, Israel.

Reprezentanții universității au menționat că aceștia au putut opta pentru trei programe de studiu, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie.

„La medicină, au fost disponibile 395 de locuri și au fost evaluate 1.549 de dosare. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu medicină în limba franceză, cu 6 candidați pe un loc. La medicină dentară, s-au înscris 636 de candidați pentru 100 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 11 candidați pe un loc”, se arată în comunicat.

La Facultatea de Farmacie au fost scoase la concurs 120 de locuri, la care s-au înscris 111 candidați. La această specializare, concurența a fost de 2 candidați pe un loc la linia de predare în limba franceză.

Evaluarea candidaților

„Evaluarea candidaţilor în vederea admiterii s-a desfășurat printr-un concurs de evaluare a performanţelor profesionale și a realizărilor personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație. La nivelul fiecărei facultăţi, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecţie generale, la nivel de universitate şi specifice, pentru fiecare facultate în parte”, transmit reprezentanții UMF „Iuliu Hațieganu”.

La fel ca anul trecut, candidații s-au putut înscrie exclusiv online, pe o platformă dedicată.

Au putut aplica cetăţenii statelor membre ale UE, ale SEE, ai Confederaţiei Elveţiene sau ai statelor terţe, care au absolvit un liceu acreditat în ţara de origine, a cărui diplomă să permită accesul la studii universitare în ţara respectivă şi să fie recunoscută de Ministerul Educaţiei și Cercetării din România.

„Candidații internaționali sunt atrași la UMF «Iuliu Hațieganu» de calitatea actului educațional, orientat către activitățile practice și învățământul la patul bolnavului, prin metode moderne precum «Problem-based learning» sau simularea medicală și având o curriculă dintre cele mai atractive. De asemenea, diplomele oferite de universitatea noastră sunt recunoscute la nivel internațional, iar astfel absolvenții noștri pot profesa oriunde în lume”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Începând din acest an, studenții francofoni sau cei de alte naționalități din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, care sunt interesați să profeseze în Franța, au posibilitatea să acceseze platforma educațională digitală franceză SIDES NG, ce le permite să se pregătească pentru ECN (echivalentul examenului de rezidențiat în Franța).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe