Newsflash
Știri

UE susține România în pandemie prin Mecanismul de protecție civilă

de Florentina Ionescu - oct. 21 2021
UE susține România în pandemie prin Mecanismul de protecție civilă

În contextul epidemiologic actual, cuvântul zilei în rândul statelor membre UE este „solidaritate”. Astfel, Uniunea Europeană sprijină țara noastră prin intermediul Mecanismului de protecție civilă.

UE a răspuns cererii de asistență a României pentru a trata numărul mare de pacienți afectați de COVID-19, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

vaccinuri covid-19 masuri comisia europeana UE

Prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene au fost propuse din partea Austriei 1.075 de colete cu diferite medicamente pentru asistență medicală de urgență, iar din partea Franței au fost propuse 89.030 de flacoane suplimentare de medicamente, 18 ventilatoare mecanice, precum și echipamente și accesorii medicale.

La acestea se adaugă 200 de concentratoare de oxigen provenite din rezerva medicală strategică rescEU găzduită de Țările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen provenite din Polonia, 5 200 de flacoane de anticorpi monoclonali provenite din Italia, precum și 15 ventilatoare mecanice și 8 concentratoare de oxigen livrate săptămâna trecută României de Danemarca prin intermediul acestui mecanism.

Vă reamintim că la începutul săptămânii, o echipă medicală din Republica Moldova a sosit în România pentru a oferi asistență medicală de specialitate, iar pacienții din România și medicii care tratează COVID-19 sunt transportați în Ungaria în vederea tratamentului.

Vă recomandăm să citiți și: Republica Moldova trimite o echipă medicală în România, pentru a trata pacienții COVID 

De asemenea, România a solicitat un ajutor financiar din partea UE pentru această operațiune prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgență.

„Mă bucur să constat că elanul solidarității statelor membre nu s-a atenuat, în acest moment în care România continuă să se confrunte cu o creștere galopantă a cazurilor de COVID-19. Doresc să mulțumesc Austriei, Franței, Ungariei și Moldovei pentru ajutorul acordat României. Pandemia este în continuare o cruntă realitate, iar solidaritatea UE își demonstrează încă o dată valorile sale”, a declarat Comisarul însărcinat cu gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

Peste 55 de țări au primit echipamente medicale esențiale

De la începutul pandemiei, mecanismul de protecție civilă al UE a coordonat și a cofinanțat livrarea a peste 190 de milioane de echipamente medicale și individuale de protecție, a consolidat capacitatea spitalelor cu personal medical suplimentar și a furnizat vaccinuri și alte echipamente esențiale în peste 55 de țări. În plus, UE a creat rezerva medicală strategică rescEU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe