Ucraina a decretat vaccinarea obligatorie a funcţionarilor şi a cadrelelor didactice. Categoriile vizate au la dispoziție o lună pentru a se imuniza.
Decizia riscă să provoace proteste în Ucraina, sever lovită de pandemie, unde vaccinarea e însă întâmpinată cu scepticism, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres.
Decizia e menită să protejeze viaţa şi sănătatea ucrainenilor, prin crearea unui mediu sigur în instituţiile de învăţământ şi în structurile statului, a explicat ministrul ucrainean al sănătăţii, Viktor Liaşko.
Funcţionarii şi profesorii au la dispoziţie o lună pentru a se vaccina anti-COVID-19, cei care refuză urmând a fi suspendaţi din funcţie, fără plată.
Până la sfârşitul lunii septembrie, 70% din profesorii ucraineni primiseră cel puţin prima doză de vaccin, iar 46% schema completă.
Țara cu 40 de milioane de locuitori a înregistrat joi, 7 octombrie, 15.125 noi cazuri de îmbolnăviri COVID-19 şi 314 decese asociate bolii, un record al ultimelor luni.
Majoritatea bolnavilor care necesită spitalizare nu au fost vaccinaţi, a atras atenţia ministrul sănătăţii.
După problemele iniţiale de livrare a vaccinurilor, Ucraina are acum patru vaccinuri anti-COVID-19 disponibile - Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi serul chinezesc Coronavac. Cu toate acestea, mulţi ucraineni încă ezită să se imunizeze.
La ora actuală, doar 19% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, şi 16% ambele doze.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe