Newsflash
Internaționale

Ucraina: vaccinare obligatorie pentru funcționari și cadre didactice

de L. Budin - oct. 8 2021
Ucraina: vaccinare obligatorie pentru funcționari și cadre didactice

Ucraina a decretat vaccinarea obligatorie a funcţionarilor şi a cadrelelor didactice. Categoriile vizate au la dispoziție o lună pentru a se imuniza.

Decizia riscă să provoace proteste în Ucraina, sever lovită de pandemie, unde vaccinarea e însă întâmpinată cu scepticism, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres.

ucraina-covid

Decizia e menită să protejeze viaţa şi sănătatea ucrainenilor, prin crearea unui mediu sigur în instituţiile de învăţământ şi în structurile statului, a explicat ministrul ucrainean al sănătăţii, Viktor Liaşko.

Funcţionarii şi profesorii au la dispoziţie o lună pentru a se vaccina anti-COVID-19, cei care refuză urmând a fi suspendaţi din funcţie, fără plată.

Până la sfârşitul lunii septembrie, 70% din profesorii ucraineni primiseră cel puţin prima doză de vaccin, iar 46% schema completă.

Țara cu 40 de milioane de locuitori a înregistrat joi, 7 octombrie, 15.125 noi cazuri de îmbolnăviri COVID-19 şi 314 decese asociate bolii, un record al ultimelor luni.

Majoritatea bolnavilor care necesită spitalizare nu au fost vaccinaţi, a atras atenţia ministrul sănătăţii.

După problemele iniţiale de livrare a vaccinurilor, Ucraina are acum patru vaccinuri anti-COVID-19 disponibile - Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi serul chinezesc Coronavac. Cu toate acestea, mulţi ucraineni încă ezită să se imunizeze.

La ora actuală, doar 19% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, şi 16% ambele doze.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe