Newsflash
Internaționale

Epidemie de rujeolă în India

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 2 2022
Epidemie de rujeolă în India

Rujeola a determinat 12 decese la copii în Mumbai și în regiunile apropiate, au anunţat autorităţile locale.

internat3Orașul a avut confirmate 233 de cazuri – o crește semnificativă de la 92 de cazuri raportate anul trecut. Autorităţile consideră că la origine stă vaccinarea efectuată necorespunzător și cu dificultate în contextul pandemiei de COVID-19.

Cel mai recent deces raportat a fost al unui nou-născut de 8 luni care fusese parţial vaccinat. Rujeola este foarte contagioasă – mai contagioasă decât virusul SARS-CoV-2 – și poate determina complicaţii fatale, în special în rândul copiilor.

Boala se manifestă cu tuse, erupţie cutanată, febră și poate fi prevenită cu două doze de vaccin. Nouă din zece persoane se pot infecta dacă sunt nevaccinate și expuse. În afară de erupţia cutanată caracteristică, rujeola poate avea complicaţii precum pneumonie sau afectare cerebrală și poate fi fatală în unele cazuri.

Dozele de vaccin oferă o protecţie de 99%. În 2020, 23 de milioane de copii au ratat administrarea schemelor obligatorii de vaccinare. Este cel mai mare număr din 2009.

Autorităţile din Mumbai au declarat că 20.000 de copii nu s-au vaccinat împotriva rujeolei din cauza pandemiei. Acum, autorităţile încearcă să-i identifice și să-i vaccineze. În plus, ezitarea privind vaccinarea contribuie la ratele mici de imunizare.

Citiți și: Criză de antibiotice și de antivirale


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-asia-india-63739835

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe