Newsflash
Știri

Test care evaluează riscul de burnout pentru lucrătorii din sistemul de sănătate

de Florentina Ionescu - aug. 31 2021
Test care evaluează riscul de burnout pentru lucrătorii din sistemul de sănătate

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România anunță că a realizat un test de burnout și roagă toți lucrătorii din sistemul românesc de sănătate să răspundă la întrebările din acest chestionar.

Motivația de la baza acestui „test de burnout” și importanța răspunsurilor obținute este pentru că reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România doresc să construiască „un tablou național al Riscului de Epuizarea Profesională, care să prezinte situația fiecărei categorii profesionale, specializări, secții, fiecărui loc de muncă, pentru a putea construi măsuri specifice”. 

test evaluare risc burnout

Testul îndeamnă, așadar, toți profesioniștii din domeniul medical să își evalueze riscul de epuizare profesională - Burnout Assessment Tool (BATEREP).

Totodată, potrivit reprezentanților Federației „Solidaritatea Sanitară”, aceste informații vor influența și intervențiile compensatorii de tipul acordării sporurilor pentru condițiile de muncă (de exemplu, sporul pentru stres care se acordă în cadrul condițiilor de muncă deosebite).

„În consecință, absența implicării fiecăruia/fiecăreia dintre dvs. poate avea ca efect lipsa informațiilor relevante pentru locul de muncă în care vă desfășurați activitatea, ce riscă să fie interpretată ca absență a problemelor. Cu cât mai multe persoane din aceeași categorie desfășoară testul, cu atât crește probabilitatea ca media să reflecte mai corect realitatea. De aceea este nevoie ca fiecare dintre dvs. să completeze testul”, se arată pe o rețea de socializare.  

Dacă doriți să răspundeți la întrebări, testul poate fi accesat la acest link. Fiecare persoană care completează testul primește scorul pe loc, împreună cu o interpretare a semnificației sale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe