Newsflash
Internaționale

Un vaccin împotriva mai multor variante de COVID ar putea apărea în acest an

de Dorina Novac - apr. 14 2022
Un vaccin împotriva mai multor variante de COVID ar putea apărea în acest an

Lansarea unui vaccin anti-COVID care să fie eficient împotriva mai multor variante ale noului coronavirus până în toamna acestui an reprezintă o posibilitate, dar nu o certitudine, a precizat CEO-ul Pfizer.

vaccin anti-COVID

„Sper că până la toamnă - dar nu este o certitudine - vom putea avea un vaccin care să fie eficient împotriva tuturor variantelor cunoscute până în prezent”, a declarat Albert Bourla, CEO-ul grupului farmaceutic american Pfizer, într-o conferinţă de presă organizată de Federaţia Internaţională a Industriei Farmaceutice (IFPMA).

Compania Pfizer realizează în această perioadă o serie de studii pentru a determina cea mai bună formulă a unui astfel de vaccin, scrie Agerpres.

Citește și: OMS: Omicron ar putea genera variante de COVID mai periculoase

„Odată ce vom avea datele ştiinţifice, ele ne vor permite să decidem care dintre vaccinurile dezvoltate este cel mai bun”, a precizat Albert Bourla.

Grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au conceput unul dintre primele şi dintre cele mai eficiente vaccinuri anti-COVID din lume, administrat pentru prima dată în Marea Britanie la sfârşitul anului 2020, la mai puţin de un an după ce primele cazuri de COVID-19 au fost detectate în China.

Acest vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager – la fel ca serul dezvoltat de compania Moderna – şi-a văzut eficacitatea redusă în faţa variantei Omicron şi a subvariantelor sale care provoacă boala COVID-19, deşi continuă să ofere o protecţie foarte eficientă împotriva riscurilor de forme grave ale bolii, de spitalizare şi de deces.

Grupul Pfizer testează în prezent mai multe vaccinuri multi-variantă şi dozaje diferite ale acestora.

„Odată ce vom şti care este cea mai bună cale de urmat, vom cere omologarea serului în Statele Unite, în Europa şi în celelalte zone ale lumii”, a adăugat CEO-ul Pfizer.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe