Newsflash
Internaționale

Studiu: vaccinul Pfizer/BioNTech neutralizează varianta braziliană a SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - mar. 9 2021
Studiu: vaccinul Pfizer/BioNTech neutralizează varianta braziliană a SARS-CoV-2

Vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer și BioNTech a putut să neutralizeze noua variantă a SARS-CoV-2 care se răspândește rapid din Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni, 8 martie.

Acest studiu a fost publicat în „New England Journal of Medicine”, potrivit Reuters.

Sângele de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul a neutralizat o versiune modificată a virusului care conținea aceleași mutații pe care le poartă porțiunea „spike” a variantei extrem de contagioase P.1 identificată inițial în Brazilia, după cum au descoperit oamenii de știință de la cele două companii farmaceutice și cei de la University of Texas Medical Branch în studiu. 

coronavirus romania 2 decembrie

Cercetătorii au spus că această capacitate neutralizantă a fost în mare echivalentă cu efectul vaccinului pe o versiune anterioară mai puțin contagioasă a virusului, de anul trecut.

Proteina „spike”, folosită de virusul SARS-CoV-2 pentru a pătrunde în celulele umane, este ținta primară a multor vaccinuri împotiva COVID-19.

În studiile publicate anterior, compania Pfizer a descoperit că vaccinul său a neutralizat alte variante mult mai contagioase, identificate inițial în Marea Britanie și în Africa de Sud, deși varianta sud-africană poate reduce anticorpii protectori stârniți de vaccin.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe