Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua prematurității, marcată în maternitatea Giulești

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 19 decembrie 2019, ora 11:29

La Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sîrbu” a avut loc un eveniment special, pentru a marca Ziua Mondială a Prematurității („World Prematurity Day”), în data de 17 noiembrie.

ziua prematuritatii

Cadrele medicale ale maternității Giulești și părinții unor copilași care s-au născut înainte de termen  în această unitate s-au reunit cu această ocazie, iar evenimentul a fost unul cu o mare încărcătură emoțională, după cum îl descrie Daniela Stan, moașă licențiată, într-un interviu acordat ziarului „Viața medicală”.

Daniela Stan (foto) este vicepreședinte al OAMGMAMR filiala București și își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului „Prof. Dr. Panait Sîrbu”.

daniela stan facebook
Daniela Stan (în centru), la Ziua Mondială a Prematurității

 

„La un moment dat, amfiteatrul nostru devenise neîncăpător. Au fost baloane, au fost multe lacrimi! Nu am mai văzut atât de multe emoții într-o încăpere! Nu vă puteți imagina ce a fost acolo. A fost minunat!”, a povestit aceasta despre Ziua Mondială a Prematurității, marcată luna trecută

Complicațiile prematurității

În fiecare an, 15 milioane de bebeluși se nasc prematur. Experții subliniază că Ziua Mondială a Prematurității este un moment-cheie pentru a atrage atenția la nivel global asupra cauzei principale a mortalității în rândul copiilor cu vârste sub 5 ani: complicațiile apărute în urma nașterii premature. 

ziua prematuritatii facebook
 Ziua Mondială a Prematurității

 

Interviul complet cu Daniela Stan va apărea în primul număr din anul 2020 în ziarul „Viața medicală”.

Sursa foto: https://www.facebook.com/PanaitSirbu/

Etichete: prematuritate Obstetrică-ginecologie Asistent moasă moasa panait sirbu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.