Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Webinare pentru părinți, despre sănătatea dinților la copii

Viața Medicală
L. Budin joi, 30 septembrie 2021, ora 14:38

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România și Crucea Roșie Română, cu sprijinul Colgate România, lansează webinare educative gratuite pentru sănătatea dinților copiilor.

Webinarele sunt susținute de medici stomatologi, pediatri și ortodonți și pot fi urmărite aici. Proiectul face parte din Programul Școlar Colgate, campania „Zâmbește pentru viitor”, se arată într-un comunicat.

răspunsuri de la specialiști

După fiecare webinar, părinții pot sta de vorbă cu specialiștii stomatologi pediatri pe grupul de Facebook „Dinți și părinți”. Acolo, medicii le vor răspunde la tot ceea ce îi interesează, în cadrul sesiunilor de Întrebări și Răspunsuri.

Continuăm și anul acesta să ne apropiem de familii și de părinți, încurajându-i să acționeze ca primii responsabili de sănătatea orală a copiilor. (...) În acest scop, am creat (...) grupul de Facebook «Dinți și Părinți», unde părinții se pot înscrie și pot participa la întâlniri virtuale cu medici specialiști pedodonți. Am pregătit o serie de webinare pe teme pe care noi le considerăm de interes pentru părinți – vorbim, de exemplu, despre concentrația recomandată a fluorului în pastele de dinți sau despre prevenția cariei pe durata tratamentului ortodontic”, spune dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, secretar general al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

„Dinți și părinți” înseamnă o comunitate formată din peste 2600 de membri.

Programul webinarelor

Programul celor 5 webinare este următorul:

 • 4 octombrie - Dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, doctor în științe medicale, secretar general al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. Temă: Copilul tău merită un zâmbet sănătos. Reguli generale de igienă orală.
 • 18 octombrie - Dr. Raluca Georgescu, medic rezident stomatologie pediatrică. Temă: Igiena dentară. Provocări și soluții pentru părinți.
 • 1 noiembrie  - Dr. Raluca Vacaru, medic specialist stomatologie pediatrică, doctorand, asistent universitar. Temă: Copii fără carii. Prevenția în cabinetul stomatologic.
 • 15 noiembrie - Dr. Mircea Georgescu, medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială. Temă: Aparatul dentar la copii.
 • 29 noiembrie 2021 - Dr. Silvia Per, medic rezident stomatologie pediatrică, doctor în științe medicale. Temă: Stomatologul, cel mai bun prieten al copilului.

Program școlar în 17 județe

În această toamnă, 150.000 de copii din 17 județe învață să aibă grijă de dinții lor. Programul Școlar Colgate ajunge, în perioada 15 octombrie 2021 – 28 februarie 2022, în clasele din 17 județe: Bacău, Bihor, Botoșani, București Sectorul3, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Tulcea și Vrancea.

Lecțiile de sănătate stomatologică sunt ținute de voluntarii Crucii Roșii Române. Copiii învață de la ei:

 • cum să se spele corect pe dinți;
 • ce periuță de dinți li se potrivește;
 • de ce apar cariile și cum le pot evita;
 • cum să se împrietenească cu medicul stomatolog.

În 28 de ani de Program Școlar Colgate, peste 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au învățat cum să aibă grijă de dinții lor, se mai arată în comunicat.

Etichete: webinare parinti sanatatea dintilor la copii crucea rosie romana si colgate asociatia nationala de stomatologie pediatrica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 160 de lei
 • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.