Cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun – 31 mai, al cărei slogan este: „Trei moduri de a salva vieţi: Renunţă definitiv la fumat, ajută-i pe alţii să renunţe, respectă legea!“, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a sărbătorit succesul Convenţiei-cadru a OMS pentru Controlul Tutunului (FTCT) în combaterea epidemiei de tabagism, recunoscând totodată că rămân încă destule provocări în domeniu. (...)"> Viitor fără tutun? - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Viitor fără tutun?

de Dr. Maria DRAGOTĂ - iun. 3 2011
 Viitor fără tutun?

   Cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun – 31 mai, al cărei slogan este: „Trei moduri de a salva vieţi: Renunţă definitiv la fumat, ajută-i pe alţii să renunţe, respectă legea!“, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a sărbătorit succesul Convenţiei-cadru a OMS pentru Controlul Tutunului (FTCT) în combaterea epidemiei de tabagism, recunoscând totodată că rămân încă destule provocări în domeniu. (...)

   Cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun – 31 mai, al cărei slogan este: „Trei moduri de a salva vieţi: Renunţă definitiv la fumat, ajută-i pe alţii să renunţe, respectă legea!“, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a sărbătorit succesul Convenţiei-cadru a OMS pentru Controlul Tutunului (FTCT) în combaterea epidemiei de tabagism, recunoscând totodată că rămân încă destule provocări în domeniu. „Succesul final al tratatului împotriva industriei tutunului depinde de măsura în care părţile îşi îndeplinesc obligaţiile. Nu e suficient ca ţările să devină parte a Convenţiei, ele trebuie să adopte sau să întărească legislaţia necesară pentru aplicarea şi respectarea riguroasă a acesteia“, a declarat dna dr. Margaret Chan, director general al OMS.
   Dintre progresele realizate, amintim: Uruguay a impus afişarea de avertismente pentru sănătate pe 80% din suprafaţa pachetelor de ţigări; în 2008, Mauritius a fost prima ţară africană care a impus avertismente cu imagini pe pachete; în 2004, Irlanda a interzis fumatul în locurile publice; în 2006, Iran a interzis orice tip de publicitate la tutun; în 2009, Turcia, şi în 2011, China au interzis fumatul în locurile publice. Acolo unde există lacune tehnice sau financiare, părţile trebuie să-şi reunească resursele necesare, cu ajutorul esenţial al comunităţii internaţionale. OMS propune statelor membre asistenţă tehnică şi orientări politice pentru a le ajuta să-şi îndeplinească angajamentele în cadrul tratatului. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe