Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiţă: Doza booster pentru vaccinul Moderna va fi înjumătăţită

de Dorina Novac - oct. 26 2021
Valeriu Gheorghiţă: Doza booster pentru vaccinul Moderna va fi înjumătăţită

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu serul de la Moderna după minimum șase-opt luni de la doza a doua, a precizat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru doza de rapel cu Moderna, doza booster, se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială.

Gheorghita

„O precizare este legată de faptul că pentru doza de rapel, doza booster, se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul Comitetului național de coordonare a activității de vaccinare și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că probabil, cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza de booster, doza de rapel, după minim şase luni, ceea ce echivalează o doză de 50 de micrograme, comparativ cu 100 de micrograme, cât este doza anterioară”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe