Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Valeriu Gheorghiță: din vară, există perspectiva vaccinării copiilor de 12-15 ani

Viața Medicală
L. Budin marţi, 4 mai 2021, ora 15:25

Din această vară, există pespectiva „cât se poate de clară” a vaccinării copiilor de 12-15 ani, cu ser Pfizer – a declarat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

El a amintit că Pfizer-BioNTech a depus toată documentaţia necesară la Agenţia Europeană a Medicamentului, pentru a obține autorizarea administrării vaccinului la grupa de vârstă 12 - 15 ani.

vaccinare-teenager

Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (agenția americană din domeniul medical Food and Drug Administration, n.n.) să acorde această autorizare şi, foarte probabil că în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Etichete: vaccinare adolescenti romania vaccinare din vara autorizare agentia europeana a medicamentului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC