Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

EMA evaluează accelerat medicamentul anti-COVID cu administrare orală

de L. Budin - oct. 25 2021
EMA evaluează accelerat medicamentul anti-COVID cu administrare orală

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anunță începerea evaluării în procedură accelerată a tratamentului anti-COVID sub formă de pastile, produs de laboratorul american Merck.

Medicamentul este uşor de administrat și ar putea deveni un instrument crucial în lupta împotriva pandemiei, complementar vaccinurilor, informează agenția AFP, preluată de Agerpres.

molnupiravir

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a lansat evaluarea continuă a medicamentului antiviral oral molnupiravir, dezvoltat de Merck și destinat tratamentului COVID-19 la adulţi, ceea ce permite accelerarea procedurii, a declarat într-un comunicat agenţia de reglementare europeană cu sediul la Amsterdam.

Rezultatele preliminare ale studiilor de laborator şi ale studiilor clinice sugerează că medicamentul poate reduce capacitatea SARS-CoV-2 de a se multiplica în organism, prevenind astfel spitalizarea sau decesul în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, a precizat EMA.

Administrat pacienţilor în zilele imediat următoare testării pozitive, tratamentul reduce la jumătate riscurile de spitalizare şi de deces, potrivit unui studiu clinic realizat de Merck -  companie cunoscută şi sub denumirea MSD în afara Statelor Unite.

EMA va evalua conformitatea molnupiravir cu normele europene în materie de eficacitate, siguranţă şi calitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe